Aker BPs kvartalsresultat

Aker BP øker utbyttet etter rekordkvartal

Oljeselskapet leverer et overskudd på 206 millioner dollar i tredje kvartal.

Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Røkke-dominerte Aker BP fikk ikke overraskende et sterkt resultat i tredje kvartal etter høye oljepriser den siste tiden.

Selskapets inntekter havnet på 1,56 milliarder dollar i kvartalet, en økning fra 511 millioner dollar i samme periode året før.

Driftsresultatet før avskrivinger og nedskrivninger (ebitda) havnet på 1,25 milliarder dollar, en økning fra 511 millioner dollar i fjor. Det bidro til at overskuddet endte på 206 millioner dollar, opp fra 80 millioner dollar.

På forhånd ventet analytikerne inntekter på 1,47 milliarder dollar, med et driftsresultat (ebitda) på 1,2 milliarder dollar, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

– Jeg er glad for å kunne rapportere om nok et rekordkvartal for Aker BP, hvor kombinasjonen av god driftsinnsats og høyere olje- og gasspris bidro til det sterke finansielle resultatet, sier Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik i en kommentar.

Les også

Ekstraordinært Equinor-grep: Lar olje ligge for å selge mer gass

Varsler utbyttehopp

Oljeselskapet har tidligere opplyst at det produserte 210.000 fat olje per dag i kvartalet. Samtidig var solgte volumer på 224.800 fat per dag, hvorav 41.200 fat per dag var naturgass.

Selskapets realiserte priser var på 71,50 dollar per fat olje i kvartalet, mens naturgassprisen per fat var på 91,30 dollar.

Som mange på forhånd hadde forutsett velger Aker BP å øke utbyttet i tredje kvartal. Selskapet vil utbetale 150 millioner dollar, tilsvarende 1,26 milliarder kroner i fjerde kvartal. Dette tilsvarer et utbytte på 0,4165 dollar per aksje. Til sammenligning utbetalte selskapet 120 millioner dollar tredje kvartal.

– Aker BP er i en veldig sterk finansiell posisjon. Dette gir oss et unikt utgangspunkt for vårt betydelige investeringsprogram i årene som kommer, og samtidig øke utbyttet til våre aksjonærer, sier Hersvik.

Venter lavere investeringer

Selskapet justerer samtidig ned anslagene knyttet til investeringer (capex) i 2021 fra 1,6 til 1,5 milliarder dollar. Investeringene i tredje kvartal endte på 378 millioner dollar.

I tredje kvartal ble det tatt en beslutning rundt konseptet på NOA Fulla-utbyggingen i tilknytning til Noaka-området. Dette bidrar denne gang til at partnerskapet nå oppjusterer ressursestimatet på feltet til 600 millioner fat oljeekvivalenter, opp fra tidligere anslag på mer enn 500 millioner fat.

Les også

Equinor og Aker BP begraver stridsøksen: Inngår avtale om gigantprosjektet Noaka

Selskapet hadde kostnader på rundt 210 millioner dollar for produksjon av olje og gass som ble solgt i kvartalet, en økning fra 158 millioner dollar. Dette forklares med økt produksjon.

Dermed var snittkostnaden per fat på ni dollar, uendret fra kvartalet før. Selskapet har tidligere anslått at produksjonskostnadene vil være på 8,5–9,0 dollar fatet i 2021.

I forbindelse med kvartalspresentasjonen uttaler selskapet at forventet produksjonskostnad i 2021 anslås å bli i toppen av intervallet.

Aker BP har også tidligere varslet at det ville ta nedskrivninger på 150 millioner dollar før skatt, drevet av revisjon av fremtidige prosjekter og kostnadsprofilen på Ula-området.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aker BPs kvartalsresultat
  2. Aker BP
  3. Karl Johnny Hersvik

Flere artikler

  1. Hopp for Aker BP i første kvartal

  2. Tror ikke omstilling gir ulønnsomme felt: – Henger ikke med i logikken

  3. Aker BP-sjefen om russisk gassnekt: – En varslet krise

  4. Tungt Equinor-fall senket Børsen

  5. Børsfall etter Aker BP-resultat: – Lenge å vente før det blir vekst