Gjensidige-resultatet tynget av markedsuro – tjente 1,5 milliarder i første kvartal

Forsikringskonsernets investeringsportefølje gikk i minus, mens inntjeningen fra forsikring fortsatt var over milliarden.

LEGGER FREM KVARTALSTALL: Gjensidige-sjef Helge Leiro Baastad.
Publisert:

Det viser kvartalsrapporten onsdag.

Resultatet før skatt endte på 1,51 milliarder kroner i årets tre første måneder.

Det var ned fra 1,6 milliarder kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Analytikerne hadde på forhånd ventet et lavere resultat enn på samme tid i fjor. Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat før skatt på 1,55 milliarder kroner.

Gjensidige skriver at «solid drift, effektive pristiltak, god risikoseleksjon og streng kostnadskontroll resulterte i et godt forsikringsresultat».

Stabilt forsikringsresultat

Forsikringsresultatet landet på 1,02 milliarder kroner, mot 1,04 milliarder kroner i tilsvarende periode i fjor.

I forsikringsvirksomheten økte premieinntektene med 8,6 prosent. Samtidig melder Gjensidige om «et over gjennomsnittlig høyt storskadeinnslag».

– Vi er veldig fornøyde med de solide resultatene vi fortsetter å levere, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

I privatmarkedet ble inntektene løftet av blant annet økte priser på forsikringer, samtidig som forsikringsutbetalingene i prosent av inntektene falt.

Forsikringsresultatet i privatmarkedet steg med 20 prosent, melder Gjensidige.

Flere store skader

Store skader kostet Gjensidige 483,5 millioner kroner i første kvartal, opp fra 293,1 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

– Vi har hatt en del stormer i Norge og Danmark, som samles opp i store skader. Så er det en del branner, sier Gjensidige-sjefen til E24.

Han peker på brannen i Hemsedal, der Gjensidige selskapet har anslått at skadene vil koste over 100 millioner kroner.

– Dette er sånt som skjer fra tid til annen i skadeforsikring. Det kommer større skader. Så har det vært mer i første kvartal enn vi har sett på lengte, sier Baastad.

Rammet av markedsuro

Samtidig gikk plasseringene av kapital i finansmarkedene i minus. Finansresultatet falt til minus 285 millioner kroner fra pluss 556 millioner i første kvartal i fjor.

– Investeringsporteføljen ble rammet av uroen i finansmarkedene, skriver Gjensidige i kvartalsrapporten.

Selskapet peker på «økte renter, fall i aksjemarkedene og økte kredittmarginer» som årsak til tapet.

Baastad peker på renteoppgangen i markedene. Det senker i første omgang verdien av rentepapirer, men etter hvert vil høyere renten gi en positiv effekt.

– En rask renteoppgang for et skadeforsikringsselskap som oss smerter når det skjer, og så blir det lunere og varmere etter hvert, sier han.

– Selv om det er et minusresultat er jeg godt fornøyd med jobben som er gjort, den måten investeringsområdet vårt har håndtert urolighetene på.

Publisert:

Her kan du lese mer om