To dager igjen av Aksje-NM: Slik er ståa før sluttspurten

Norwegians kursfall har fått store konsekvenser for flere av deltagerne i Aksje-NM. Samtidig utkrystalliserte det seg noen helt i toppen, men det er først nå konkurransen skal avgjøres. 

BØRSEN: Det ligger an til en svært spennende avslutning på Aksje-NM. Fredag er konkurransens siste dag.

Foto: Torstein Bøe NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Aksje-NM går mot slutten. Med bare to handelsdager igjen har det utkrystallisert seg en klar leder. Men fortsatt kan alt skje, en overraskende stor opp- eller nedgang kan plutselig snu opp ned på hele lista.

Foreløpig er det brukeren Kenguru20 som leder konkurransen foran de siste to handelsdagene.

Deltageren har så langt innkassert en total avkastning på 22,04 prosent etter onsdagens handel.

Onsdag ettermiddag hadde blant annet Norwegians fall og Questerre Energy Corporations oppgang ført Kenguru20 i en solid ledelse på 5,84 prosentpoeng, eller drøye 5.840 kroner i spillet. Således ligger mannen svært godt an i øyeblikket.

Men fortsatt kan mye skje før børsen stenger fredag og Norges beste aksjeplukker skal kåres.

Her kan du lese hvilken premie vinneren av konkurransen får.

Favoritt leder ekspertligaen

Både i ekspertligaen og i studentligaen er det også tydelig at noen må leve med favorittstempel to dager før konkurransen avsluttes.

I ekspertligaen leder Svend Egil Larsen med en avkastning på 4,99 prosent. Den som ligger best an til å ha mulighet til å slå Larsen, er Karl Oscar Strøm i Pareto Securities. Strøm har før torsdagens handel en avkastning på 0,47 prosent, og ligger dermed et stykke bak Larsen før de siste to handelsdagene.

Også i studentligaen er det en tydelig favoritt to dager før slutt, og, kanskje overraskende for mange, kommer studentlaget som leder hverken fra BI eller fra NHH. Studentlaget som foreløpig har gjort det best kommer derimot fra Universitetet i Agder. Børsgruppen UiA leder soleklart med 6,07 prosent avkastning mot Samfunnsøkonomisk Finansklubb UiBs 2,06 prosent etter onsdagens handel.

Best av de mer typiske business-skolene finner vi Hult International Business School i Boston, USA på en 8. plass i studentligaen. Laget består av fem norske studenter ved skolen.

Les også

Aksje-NM-ekspert Kjelltechs Hydro-analyse: – Nå kan det bare gå oppover

Aksje-NM så langt

I konkurransen er det særlig tre selskaper som har vært svært populære så langt. Funcom, Element og Norwegian er alle både populære blant privatpersoner og har kommet med nyheter under spillets gang.

Helt på topp ligger Funcom. Totalt har brukerne handlet aksjer for 988 millioner fiktive kroner i spillselskapet.

Det er over 127 millioner mer enn i Element som har plassert seg på annenplassen. I Norwegian på sin side er det handlet for 843 millioner kroner.

I motsatt ende med desidert minst handel i spillet, finner vi Voss Veksel- og Landmandsbank. Totalt er det handlet for 65.200 kroner i aksjen i spillet. Det er 5.025 kroner mer enn hva aksjen er omsatt for på Oslo Børs i samme periode.

Les også

Kjelltechs Hydro-analyse: – Nå kan det bare gå oppover

Les også

– Det sier egentlig mest om at de andre har vært dårlige

Les også

– Mange menn har overdreven selvtillit

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Går for seier i studentligaen

  2. Konkurransen hardner til: Du kan fortsatt melde deg på Aksje-NM

  3. – Ville vært flaut å tape mot en tegneseriefigur

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny ekspertdeltager tror ikke på analyser

  6. Slik skal de vinne Aksje-NM