Robotdödar nr. 2 ble ukesvinner i Aksje-NM

- Moro at både Svend og jeg har ledet, sier daytrader Peder Veiby.

UKESVINNER: Peder Veiby stakk av med seieren i Aksje-NMs første uke.
Publisert:

Aksje-NM 2014s første ukeskonkurranse er over. Etter rekordstor deltakelse, hvor det antallet påmeldte allerede er forbi totalen fra i fjor, kan man ikke si annet en at kampen om å bli Norges beste aksjeplukker har blitt tøffere enn noen gang.

Første ukesvinneren er med strålende fornøyd med å ta hjem den første del-seieren.

- Hva skal man si. Jeg gikk for å ta mest mulig risiko. Jeg handlet ganske annerledes enn hva jeg gjorde privat i samme periode. Det eneste jeg tapte på var aksjer i Frontline i spillet, men den tjente jeg på privat så det var jo greit.

Det uttaler Peder Veiby, privatinvestor og daytrader til E24 når vi ringer for å gratulere med Aksje-NM 2014s første ukeseier.

Veiby er kanskje et utkjent navn for mange, men for de som fulgte med på «robotdödaren»-saken så var det Peder Veiby og Svend Egil Larsen som sammen ble frifunnet for markedmanipulasjon i Høyesterett.

SE OVERSIKT OVER UKENS BESTE HER!

Som under rettsprosessen i 2012, hvor han minst mulig ønsket å bli fremstilt i media, ønsker han også denne gangen å ikke offentliggjøre seg med bilder.

Behøver litt flaks

På spørsmål om hva som er suksessoppskriften til seier i en konkurranse som dette svarer den erfarne aksjeplukkene som følger:

- For å vinne behøver man en god dose flaks, men det er ikke alt. Det var ikke tilfeldig at jeg gjorde de handlene jeg gjorde. Jeg viste at disse aksjene ville svinge.

- Tilfeldig var det imidlertid at jeg hadde timingen på min side.

MELD DEG PÅ AKSJE-NM 2014 HER!

Ifølge transaksjonshistorikken kan man se at Veiby blant annet lyktes godt i aksjer som Funcom, REC Solar og Jinhui Shipping.

Med en oppgang på 12 prosent kunne han si seg fornøyd med ukens innsats.

- Jeg skulle nå ønske det var min private portefølje, sier han med et smil.

Setter pris på konkurranse med Svend

På spørsmål om hvordan det er å konkurrere mot tidligere trading-kompis, Svend Egil Larsen, sier Veiby det er gledelig å komme øverst denne gangen.

- Jeg ser på Svend som en bedre trader enn meg. Men det er moro at begge har vært på toppen så langt.

SE HVORDAN DU KAN ETABLERE EGEN AKSJE-LIGA!

Når det gjelder videre strategi er han klar på at det blir mye risiko også fremover.

- Det blir fortsatt å finne aksjer som svinger mye. Så får jeg håpe jeg har timingen på min side også fremover. Det blir ikke seier uten risiko, og om jeg ikke går for den strategien blir jeg nok forbigått med en gang.

Ukesvinneren blir premiert med en BTX300 portabel høyttaler fra Sony og en kaffemaskin fra Nespresso.

Kjenner du til noen gode historier om ligasystemet? Kontakt oss gjerne.

Publisert:

Her kan du lese mer om