Tidligere landslagspiller med full score som ukesvinner

- Men jeg ville ikke investert slik med egne penger, sier ukesvinner av Aksje-NM og Statoil-analytiker Kristian Storm-Hansen. 

BEST DENNE UKEN: - Jeg har et ganske sterkt konkurranseinstinkt, sier ukens vinner av Aksje-NM, Kristian Storm-Hansen.
Publisert: Publisert:

Storm-Hansen gjør comeback som storscorer. Men denne gangen er det ikke på basketballbanen den tidligere landslagspilleren triumferer.

MELD DEG PÅ AKSJE-NM HER!

Sterk risikovillighet har ført han på første plass i uke 3 i Aksje-NM. Det kom brått på oljeanalytikeren, som i det daglige jobber for Statoil i Houston i Texas.

-Det var veldig morsomt å bli ukesvinner! Jeg har ikke fulgt så mye med, så jeg ble overrasket da jeg fikk mail om at jeg vant, sier 36-åringen til E24.

- Rec gikk som ei kule

Han er ikke fremmed for NM-titler. I 1998 ble Bærums Verk kronet som NM-vinnere i basketball. Storm-Hansen har også spilt for Harstad Vikings og Ulriken Eagles.

Som Storm i Aksje-NM kom han best ut med totalt 15,46 prosent i avkastning.

Les også

Tidligere Premier League-stjerne tatt for juks i Aksje-NM

- Jeg ble mest med for moro skyld, men jeg har lagt en strategi for å ha sjanse til å vinne. Jeg regnet med det enten kunne gå veldig dårlig, eller potensielt veldig bra. Strategien min er å skille seg ut blant 23.000 deltager ved å velge litt spekulative aksjer som kan slå ut veldig mye, sier han.

- Heldigvis gikk det veldig bra denne uken. Rec gikk som ei kule. Men jeg kommer ikke til å realisere noe gevinst foreløpig.

(Saken fortsetter under illustrasjonen.)

Satser på pennystocks

I likhet med Tommy Sharif er solcelleselskapet en av aksjene han har tjent mest på, og betyr 7.546 kroner i urealisert gevinst.

- Jeg valgte ut de fleste aksjene i starten. Da valgte jeg også en del pennystocks, som er høyrisiko og veldig volatile. De kan slå ut begge veier. Men når spillet går over seks uker må man velge noe som kan gi høy inntjening over kort tid. Det er lite sannsynlig at aksjer som Telenor og Storebrand går opp over 15 prosent på en uke.

Les også

Theodor (15) er blant de 10 beste

Samtlige fem aksjeposter i porteføljen har gått i grønt denne uken, blant annet de svært voltatile Avocet Mining og Norwegian Energy Company.

- Strategien er å holde på disse aksjene til slutt. Jeg vil vurdere å bytte ut til andre pennystocks underveis, dersom jeg finner noe med stor oppside, sier han.

- Jeg kjører maksimal risiko med fem aksjer. Jeg ville ikke investert slik med egne penger, men her har det ikke så mye å si om man taper litt. Ingen av disse aksjene ville jeg holdt selv, med unntak av Rec.

- Hadde vært gøy å leke privat

Privat har han erfaring med aksjehandel, og utdannelse innen finans, men er langt ifra like risikovillig når det er egne penger som står på spill. Suksessen har imidlertid gitt mersmak.

- Det hadde vært morsomt og gøy å leke seg litt på egenhånd med egne penger. Men jeg vet det er stor risiko ved flere av disse aksjene, sier Storm-Hansen.

Les også

Storm av småsparere som vil handle aksjer

- Flaks å vinne

Første uken var et bevis på hvor labert det kan gå, og Storm havnet i null.

- Da gikk det ganske dårlig, sier han.

Til tross for suksessen denne uken, tør han såvidt å håpe på seier.

- Det er mange deltagere og enorm konkurranse, og nå ligger jeg på 98. plass. Rec gikk opp over 15 prosent på én uke, og hvis jeg får til det samme med en annen aksje, vil jeg tjene enda mer. Dette kan skifte veldig raskt. Når det er sagt, skal man være utrolig heldig for å vinne. Det er mer flaks enn fundamental analyse som ligger bak å vinne hele spillet, sier han.

Hvis han blir den heldige vinneren, stikker han av med 30.000 kroner og tur til Wall Street.

Foreløpig kan Storm-Hansen som ukesvinner få gleden av Xperia Tablet Z fra Sony og en kaffemaskin fra Nespresso.

Vil du kjempe om å bli vinner av årets Aksje-NM? Under Aksje-NM 2013 så vi også at tusenvis av deltakere kom strømmende til så sent som i 4. og 5. uke for å spille om ukespremier, så her er man så absolutt ikke sent ute.

MELD DEG PÅ AKSJE-NM HER!

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om