Subsea 7 kan få kontrakter verdt 6,5 milliarder kroner

Oljeserviceselskapet har fått jobb fra Woodside, som potensielt kan bli storkontrakter.

Konsernsjef Jean Cahuzac i Subsea 7 fotografert under Paretos oljekonferanse.

Foto: Robert S. Eik
Publisert:,

Subsea 7 har siden desember i fjor blitt tildelt tre kontrakter fra det australske olje- og gasselskapet Woodside, som alle omfatter ingeniørstudier knyttet til tre feltutviklinger.

Avtalene har også opsjoner som Woodside kan utøve. Hvis opsjonene utøves blir avtalene utvidet til en såkalt EPCI-kontrakt, som omfatter både ingeniørarbeid, innkjøp, bygging og installasjon.

Dette avhenger av at Woodside tar den endelige investeringsbeslutningen på feltene. Hvis dette skjer på alle tre felt vil verdien av avtalene være på over 750 millioner dollar, ifølge Subsea 7.

Det vil kunne tilsvare rundt 6,5 milliarder kroner.

Dette er prosjektene

Kontraktene gjelder følgende prosjekter:

  • Fase 1 av SNE offshore Senegal, et oljefunn på dypt vann
  • Feltet Scarborough offshore Australia
  • Gassfeltet Julimar fase 2 offshore Australia

Subsea 7 skal i første omgang gjøre arbeid før Woodside og partnerne tar den endelig investeringsbeslutningen, noe de har som mål å gjøre mellom midten av 2019 og tidlig i 2020.

Les også

Ocean Yield kan få leid ut produksjonsskipet sitt – hvis Aker Energy finner nok olje

Verdien av det første ingeniørarbeidet har blitt bokført i regnskapene til Subsea 7, mens verdien av EPCI-kontrakten først vil bli bokført etter investeringsbeslutningen er tatt.

Den samlede verdien vil da tilsvare det selskapet regner som en stor kontrakt, definert som over 750 millioner dollar.

De tre prosjektene skal utføres med fartøy for rørlegging og kontruksjon fra Subsea 7-flåten. Arbeidet offshore skal etter planen gjøres mellom 2021 og 2023.

Ser flere prosjekter på dypt vann

Da Subsea 7 i februar leverte regnskapet for fjerde kvartal sa konsernsjef Jean Cahuzac at antallet dypvannsprosjekter i olje og gass begynner å øke, etter at kostnadskuttene og høyere olje- og gasspriser forbedrer inntjeningen i industrien etter nedturen i oljeprisen fra 2014 til 2016.

Ordrereserven var på 4,9 milliarder dollar ved utgangen av fjoråret, etter en ordreinngang på fire milliarder dollar i året.

I fjerde kvartal var ordreinngangen 913 millioner dollar, negativt påvirket av at selskapet måtte droppe en ordre verdt rundt 110 millioner dollar på Fortuna-prosjektet i Ekvatorial-Guinea, som er kansellert.

Selskapet fikk blant annet kontrakter i Storbritannia, Mexicogolfen, Taiwan og Ghana i løpet av forrige kvartal.

Les også

Tror LNG-kostnadene må halveres for å frigi «låste gassfunn»

Les også

– Fat med god lønnsomhet

Les også

Subsea 7 slår forventningene

Her kan du lese mer om