Amerikansk gjeld senker Asia-børsene

Spenningen stiger mens tiden renner ut for amerikansk gjeldsløsning.

VENTER PÅ USA: Børser over hele verden er spente på resultatet av den amerikanske gjeldstak-debatten. I dag senker det asiatiske børser.
Publisert:

De fleste asiatiske markedene faller fredag. Asiatiske aksjer er ned, mens yen når en firemånederstopp mot dollar, etter at nok et forsøk på å komme til enighet rundt det amerikanske gjeldstaket gikk i vasken i natt, skriver Bloomberg.

LES OGSÅ:

Avventer 2 august

2 august, datoen når det er ventet at USA vil være tom for penger til å betale regningene sine, nærmer seg med stormskritt.

- Dette kommer nok til å bli en forsiktig sesjon. Investorer ønsker å redusere risikoen foran det som kommer til å bli en avgjørende helg i den amerikanske gjeldstak-debatten, sier analytiker Ben Potter i IG Markets til Marketwatch.

Hongkongs Hang Seng-indeks er ned 0,9 prosent, den Sør-Koreanske Kospi-indeksen faller 0,5 prosent, mens Nikkei-indeksen faller 0,1 prosent etter nyhetene om avstemningsavlysningen.

Negativ bankreaksjon

Finanssektoren i Hongkong reagerer negativt på problemene i USA. Tungvekteren HSBC synker 1 prosent, mens Industrial & Commercial Bank of China faller 1,5 prosent.

Blant morgenens børstapere er Nintendo, som er ned 20,6 prosent etter å ha rapportert et kvartalstap på nærmere 327 milliarder dollar.

Også Sony gjør det dårlig på børs i dag, og faller 2,5 prosent etter å ha levert et underskudd på 15,5 milliarder yen, nærmere en milliard kroner, sammenlignet med et overskudd på 25,7 milliarder yen samme tid i fjor.

LES OGSÅ: Gjeldsnerver senker børsene

Publisert: