Blir Schibsted-sjef i dag?

Stillingen blir trolig eksternt utlyst dersom ikke styret bestemmer seg i dag

Publisert:

For én uke siden skrev Kampanje at Birger Magnus og Rolv Erik Ryssdal var i finalen i Schibsteds

OSE

SCH

jakt på Kjell Aamots arvtager. Etter det Kampanje får opplyst, kan styret i Schibsted bestemme seg for å ansette Magnus på et styremøte i dag. Schibsted skal presentere sitt resultat for første kvartal i sitt hovedkvarter i Apotekergaten i Oslo.

Dersom styret ikke blir enige om å peke ut Magnus på dagens styremøte, vil ansettelsen av Aamots etterfølger bli kraftig forsinket. Etter det Kampanje erfarer, vil stillingen bli eksternt utlyst. Da vil Schibsteds neste konsernsjef først være på plass etter sommeren.

Men mye taler for at ansettelsen av Magnus blir banket gjennom på dagens styremøte. Magnus står sterkt i nær sagt alle deler av konsernet. Han har satt seg i respekt i både styret og blant de ansatte. I går bekreftet uavhengige kilder at Schibsted-styret trolig vedtar å ansette Magnus som ny konsernsjef i dag.

Les også på Kampanje: Ryssdal og Magnus i Schibsted-finale

Les også på Kampanje: Birger Magnus kan bli ny Schibsted-sjef

Da Aamot varslet sin avgang i vinter, kunne styreleder Ole Jacob Sunde fortelle at man leter etter en sjef på øverste hylle og at man jobbet med å finne en ny sjef før sommeren.

- Arbeidet er godt i gang og jeg sa etter forrige styremøte at vi forventet å ha en løsning på plass før sommeren og det forventer jeg fortsatt, sier Sunde til Kampanje for én uke siden.

Les også på Kampanje: Mens vi venter på Magnus

Kåret til mektigst i Medie-Norge

I fjor ble Birger Magnus kåret til Norges mektigste medieperson av Kampanje, foran sin sjef Kjell Aamot på andreplass. Magnus fikk da spørsmål om hva slags makt han har i Medie-Norge.

- Den formelle makten får andre vurdere. For meg er måten du jobber på sammen med menneskene i Schibsteds mange selskaper som VG, Aftenposten og Media Norge det som betyr noe. Det er der du kan bidra med noe som er viktig. Det er ikke formell makt alene som avgjør, og spesielt ikke i et system som Schibsted. Det er hva du kan bringe til bords, sa Magnus til Kampanje.

Han fikk også spørsmål om Media Norge haddde vært hans mest krevende løp så langt i Schibsted-karierren.

- Innsatsen i to andre løp har vært like krevende, og da tenker jeg på hvordan vi snudde Svenska Dagbladet og lanseringen av 20 Minutter. Så vi er blitt trent til å bli litt utholdende i Schibsted, sa Magnus til Kampanje.

Magnus har ansvaret for virksomhetsområdet Norge i tillegg til konsernets strategi-, kompetanse- og organisasjonsutvikling og informasjon. Magnus er som nevnt konsernsjef Kjell Aamots stedfortreder.

Han var partner i McKinsey & Company fra 1985 til 1996, daglig leder Magnus Data fra 1982 til 1984 og systemkonsulent i Honeywell Bull fra 1980 til 1982. Han er blant annet styreleder i Verdens Gang og styreleder i Aftenposten. Magnus er utdannet sivilingeniør fra NTH med MBA fra INSEAD Fontainebleau.

Kampanje dekker pressekonferansen i Schibsteds hovedkvarter fredag klokken 10.00.

Flere medienyheter på Kampanje.

Publisert:

Her kan du lese mer om