Børsnykommer avsluttet året med opptur

Børsdebutanten Monobank melder om overskudd og varsler betydelig vekst.

VOKSER: Oslo Børs får et nytt medlem idet Monobank tas opp til handel på Merkur Market.
  • Anders Park Framstad
Publisert:

Monobank tas i dag opp til handel på Oslo Børs markedsplass Merkur Market.

Før den tid har selskapet sluppet tall for fjerde kvartal 2016, og her fremgår det at året endte med et kvartalsresultat på 1,7 millioner kroner.

Dette er en forbedring på 1,2 millioner sammenlignet med samme periode året i forveien, men ikke nok til å forhindre et negativt resultat på 8,2 millioner kroner for året som helhet.

Les også

Forbrukerrådet om banknæringens forbrukslångrep: – Har ikke noe ris bak speilet

– Vi er fornøyde med å ha etablert en solid base for fremtidig vekst gjennom 2016. Når vi ser fremover, venter vi økt veksttakt. Vi er trygge på at våre lanserte strategiske initiativer tar oss nærmere våre ambisiøse mål. Digital bankvirksomhet med automatiserte løsninger er kjernen av Monobanks strategi, og vi mener at vår løsning gir oss et konkurransemessig fortrinn som vi ser frem til å benytte oss av både i hjemmemarkedet og ute, sier konsernsjef Bent H. Gjendem i en kommentar.

For øvrig meldes det om solid utlånsvekst. Bankens netto lån utgjorde 840 millioner ved slutten av perioden, og man venter en stor økning i år. For 2017 er det guidet et innenlandsk netto utlånsvolum på 1,7 til 1,8 milliarder ved utgangen av året.

Forbrukslån i fokus

Noteringen av Monobank følger en slags trend i tiden der den norske forbrukslånssektoren har fått stadig økende fokus hos investorene.

Banken er relativt nyoppstartet, og kom i virksomhet så sent som i 2015. I begynnelsen av 2016 ble Monobank registrert i gråmarkedet (på OTC-listen), og det er hentet penger i markedet.

Aksjonærlisten består av flere kjente navn. Arne Blystads Spencer Trading er tredje største aksjonær, og det er også kjent at alpinist Aksel Lund Svindal har gått inn på eiersiden.

Den observante leser vil dermed se at det er flere likhetstrekk med en av bankens hovedkonkurrenter, Bank Norwegian, hvis morselskap Norwegian Finans Holding ble notert på Oslo Børs i fjor.

Les også

Rekordvekst for Bank Norwegian, neste år blir det også fest for investorene

Likheten med Bank Norwegian understrekes da av at Monobank har inngått en kredittkortavtale med Widerøe og SAS Eurobonus, som trekkes frem som en av hovedsatsingene for 2017.

Avtalen innebærer at Monobank-kort tilbys Widerøes kunder, og at brukerne av kortet opptjener Eurobonus-poeng.

– Strategisk milepæl

Utover dette skal selskapet entre det finske markedet, men først er det altså opptak på Merkur Market som står for tur.

– Notering på Merkur Market er nok en strategisk milepæl i Monobanks vekst. Vi har mottatt stor interesse fra investorer og å bli notert på en regulert markedsplass er et naturlig og logisk skritt i vår utvikling, sier Bent H. Gjendem.

Les også

– Jeg ønsker å komme med en sterk advarsel mot Bank Norwegian

Les også

Arne Blystad kjøper seg inn i Monobank

Les også

Slik fikk E24 to mill. i forbrukslån på fire dager

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bank
  2. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Monobank-sjefen mener bransjen har fått ufortjent mye kjeft

  2. Monobank og Brabank slår seg sammen

  3. Betalt innhold

    Dette er opprykkskandidatene på minibørsen Merkur Market

  4. Stadig flere til Oslo Børs-lillebror Merkur Market

  5. Oslo Børs stengte ned - Norwegian falt kraftig