Fredriksen lager ny shippinggigant

For andre gang på ett døgn lager John fredriksen et joint venture innen shipping. Nå går Frontline sammen med to andre for å danne ny tankgigant.

TAR GREP: Skipsreder John Fredriksen med to ulike joint venture innen shipping på bare ett døgn.
 • Johan Hammerstrøm
Publisert:

Frontline oppretter et joint venture med Diamond S. Shipping og Euronav med navnet Suezmax Shipping, meldes det i en børsmelding.

Meldingen fra Frontline er datert torsdag kveld, og ifølge den er formålet å skape et felles kontaktpunkt til en stor flåte på 43 moderne Suezmax-skip.

Bidrar med eksisterende skip

Frontline vil bidra med 22 skip til det nye joint venture-et, inkludert 14 skip som i dag er på sjøen, pluss åtte nybygg ved leveranse.

«En større flåte vil større fleksibilitet og større utvalg for befraktere, og også redusere fraktrelaterte utgifter ved å optimalisere valg av skip basert på nærhet til lasten, og derved redusere utslippet av drivhusgasser som en direkte konsekvens av lavere drivstofforbruk på bevegelser i ballasten», skriver Frontline i børsmeldingen.

– Jeg ser frem til å samarbeide med Diamond S og Euronav i denne viktige satsingen. Vi deler et felles mål om å tilby sikre og presise høykvalitetstjenester til våre kunder, sier Frontline-sjef Robert Hvide Macleod i meldingen.

Suezmax Chartering vil driftes fra Frontline, Diamond og Euronavs respektive kontorer.

Les også

Danner joint venture: Fredriksen-selskaper går sammen

Andre på ett døgn

Joint venture-grepet er for øvrig Fredriksen andre på samme uke – eller for å være nøyaktig, i samme døgn.

Tidligere torsdag ble det kjent at Deep Sea Supply og Marine Harvest skal inngå i et joint venture for å produsere en hel flåte med brønnbåter og serviceskip til oppdrettsgiganten.

De to selskapene er begge Fredriksen kontrollert. Deep Sea har tidligere primært vært et supply- og oljeservicerederi – men skal nå altså inn i oppdrett.

Etter nyheten om at de to selskapene går sammen om å bygge, eie og drive skip i går, bykset aksjen opp nesten 100 prosent på Oslo Børs.

Les også

Fredriksen selger eiendom for 2,5 milliarder

Les også

Fredriksen-rederi øker utbyttet: Fryder seg over økt oljeforbruk

Les også

Kostnadskutt redder Seadrills overskudd

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Deep Sea Supply
 2. Frontline
 3. Mowi (tidl. Marine Harvest)
 4. John Fredriksen

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Tankrederier skal seile sammen

 2. Mener dette er bakgrunnen for Fredriksens nye tankprosjekt

 3. Fredriksen selger seks tankere

 4. Nytt supplyrederi tar gjeldsgrep

 5. Fredriksen-selskaper går sammen