Fredriksen lager ny shippinggigant

For andre gang på ett døgn lager John fredriksen et joint venture innen shipping. Nå går Frontline sammen med to andre for å danne ny tankgigant.

TAR GREP: Skipsreder John Fredriksen med to ulike joint venture innen shipping på bare ett døgn.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
Publisert:,

Frontline oppretter et joint venture med Diamond S. Shipping og Euronav med navnet Suezmax Shipping, meldes det i en børsmelding.

Meldingen fra Frontline er datert torsdag kveld, og ifølge den er formålet å skape et felles kontaktpunkt til en stor flåte på 43 moderne Suezmax-skip.

Bidrar med eksisterende skip

Frontline vil bidra med 22 skip til det nye joint venture-et, inkludert 14 skip som i dag er på sjøen, pluss åtte nybygg ved leveranse.

«En større flåte vil større fleksibilitet og større utvalg for befraktere, og også redusere fraktrelaterte utgifter ved å optimalisere valg av skip basert på nærhet til lasten, og derved redusere utslippet av drivhusgasser som en direkte konsekvens av lavere drivstofforbruk på bevegelser i ballasten», skriver Frontline i børsmeldingen.

– Jeg ser frem til å samarbeide med Diamond S og Euronav i denne viktige satsingen. Vi deler et felles mål om å tilby sikre og presise høykvalitetstjenester til våre kunder, sier Frontline-sjef Robert Hvide Macleod i meldingen.

Suezmax Chartering vil driftes fra Frontline, Diamond og Euronavs respektive kontorer.

Les også

Danner joint venture: Fredriksen-selskaper går sammen

Andre på ett døgn

Joint venture-grepet er for øvrig Fredriksen andre på samme uke – eller for å være nøyaktig, i samme døgn.

Tidligere torsdag ble det kjent at Deep Sea Supply og Marine Harvest skal inngå i et joint venture for å produsere en hel flåte med brønnbåter og serviceskip til oppdrettsgiganten.

De to selskapene er begge Fredriksen kontrollert. Deep Sea har tidligere primært vært et supply- og oljeservicerederi – men skal nå altså inn i oppdrett.

Etter nyheten om at de to selskapene går sammen om å bygge, eie og drive skip i går, bykset aksjen opp nesten 100 prosent på Oslo Børs.

Les også

Fredriksen selger eiendom for 2,5 milliarder

Les også

Fredriksen-rederi øker utbyttet: Fryder seg over økt oljeforbruk

Les også

Kostnadskutt redder Seadrills overskudd