Christen Sveaas håver inn på Phonero-salg

Phonero-eiere bekrefter salg.

SOPER INN: Christen Sveaas tjener gode penger på Phonero-salget.
Publisert: Publisert:

Christen Sveeas-selskapet Kistefos og private equity-selskapet Norvestor bekrefter salget av teleselskapet Phonero.

Kistefos sier i en melding at selskapet og de andre aksjonærene har solgt alle aksjene til det svenske selskapet Telia, og at Kistefos vil få et samlet vederlag på 400 millioner kroner, og 250 millioner kroner i regnskapsmessig gevinst.

Ifølge Kistefos har Phonero over 30.000 kunder i det norske bedriftsmarkedet og over 250.000 brukere. I fjor solgte Kistefos deler av Phonero til private equity-fondet Norvestor for 758 millioner kroner.

Salget verdsetter Phonero til 2,3 milliarder kroner, sier Norvestor, som også bekrefter salget i en melding.

– Phonero-engasjementet har vært svært vellykket for Kistefos med et samlet proveny på mer enn 1 milliard kroner gjennom transaksjonene med Norvestor og Telia, sier investeringsdirektør Gunnar Jacobsen i Kistefos i en melding.

Les også

Telia kjøper norske Phonero for 2,3 mrd

Kjøpes for 2,3 mrd.

Kjøpet av det norske mobiltelefoniselskapet Phonero vil gi Telia om lag 27 prosent i markedsandel av det norske bedriftsmarkedet, ifølge en melding fra Telia Company.

Målt i omsetning utgjør markedsandelen til Telenor 66,9 prosent, ifølge Telia og Telenor.

– Kjøpet vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en slagkraftig utfordrer til Telenor også i bedriftsmarkedet, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Kjøpsavtalen er betinget av aksept fra Konkurransetilsynet, og er forventet ferdigbehandlet i løpet av første kvartal 2017.

Flytter trafikken over til Telias nett

Telia Norge, tidligere Netcom, forventer oppkjøpet vil gi årlige kostnadssynergier tilsvarende 400 millioner kroner. Brorparten av kostnadsbesparelsene kommer fra å overføre trafikk til Telias nett, med full effekt fra 2018.

Mens Phoneros telekommunikasjonstjenester først og fremst er rettet mot private og offentlige virksomheter i Norge, har Telia Norge også en stor kundebase i privatmarkedet.

– Dette er enda et viktig skritt mot å skape en ledende aktør rettet mot både forbrukere og bedrifter på tvers av Norden og Baltikum, sier administrerende direktør i Telia Company, Johan Dennelind, om sammenslåingen i selskapsmeldingen.

Publisert:

Her kan du lese mer om