Aviser: Dette er Ubers nye sjef

Etter å ha lett etter ny konsernsjef i to måneder har Uber valgt Dara Khosrowshahi fra Expedia som ny konsernsjef, skriver flere aviser.

TAR RATTET: Denne mannen tar over taxiselskapet Uber, ifølge flere amerikanske aviser. Dara Khosrowshahi er konsernsjef i Expedia, Inc., og skal ha blitt valgt i konkurranse med blant andre Meg Whitman fra Hewlett Packard og Jeff Immelt som tidligere var konsernsjef i General Electric.

Foto: Paul Sakuma AP
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Uber-styret har valgt Dara Khosrowshahi fra Expedia som ny konsernsjef, fremfor blant andre Meg Whitman fra Hewlett Packard.

Det skal styret i Uber ha bestemt søndag, skriver blant andre Wall Street Journal og New York Times, som viser kilder med kjennskap til saken.

Dermed kan selskapet håpe på å legge en krevende tid bak seg, med anklager om sex-trakassering, flere søksmål og press fra investorer som førte til at konsernsjef Travis Kalanick i juni trakk seg fra jobben.

Les mer: Uber-sjefen trekker seg

Et par uker tidligere hadde Kalanick tatt en pause fra jobben.

Siden 2005 har iransk-amerikanske Khosrowshahi ledet Expedia, en selskap som blant annet leverer bookingtjenester for flyreiser, hoteller og leiebiler. Expedia står også bak merkevarer som Hotels.com og trivago.

Flere andre toppnavn var inne i diskusjonen om å ta over etter Kalanick, inkludert Meg Whitman i Hewlett Packard og Jeff Immelt som er styreleder og tidligere konsernsjef i gigantselskapet General Electric.

Immelt ga allerede søndag beskjed til allmennheten om at han ikke lenger var aktuell for Uber-jobben, via meldingstjenesten Twitter.

Får hodebry

Den nye sjefen tar over flere bekymringer fra sin forgjenger.

Blant annet har Googles morselskap Alphabet saksøkt Uber og beskyldt taxiapp-selskapet for å ha stjålet deres teknologi for selvkjørende biler.

Selskapet etterforskes også av amerikanske myndigheter for å ha lurt politiet i flere land ved hjelp av et hemmelig tillegg i sin app. På denne måten skal selskapet ha omgått lokal taxi-lovgivning.

Tidligere Uber-sjef Kalanick har også blitt beskyldt for å tolerere et arbeidsmiljø hvor det forekommer seksuell trakassering, etter at en tidligere ansatt skrev et blogginnlegg hvor hun hevdet at dette var et problem i selskapet.

Les mer: Skandalene som felte Uber-sjefen

Her kan du lese mer om

 1. Uber
 2. Bil
 3. Trafikk
 4. Delingsøkonomi
 5. Digitalisering
 6. Teknologi
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Toppsjefens mulige Uber-overgang senket Expedia-aksjen

 2. Vil ta Uber på børs

 3. Expedia-sjefen har takket ja til Uber

 4. Annonsørinnhold

 5. Analytiker: – Uber har en risikabel forretningsidé

 6. Tidligere Uber-sjef og gründer går ut av styret