Kolonial.no prises til 1,1 milliard

Flere store investorer går nå inn på eiersiden, melder Finansavisen.

MED GRUNN TIL Å GLISE: Gründer og daglig leder Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no.
Publisert: Publisert:

Da Rema 1000 i sommer kjøpte seg inn i Kolonial.no, ble nettbutikken for dagligvarer priset til 200 millioner kroner.

Nå prises selskapet til 1,1 milliarder kroner, etter en helt fersk emisjon på 150 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Inn på eiersiden kommer nå familieeide investeringsselskaper som Stenshagen Invest, Rasmussengruppen, Varner og Astrups Pactum, ifølge avisen.

– Vi vil fortsette å markedsføre oss, investere i nye teknologiske forbedringer, og etter hvert se på geografisk utvidelse i Norge, sier gründer og daglig leder Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no.

Voldsom vekst

Munthe-Kaas startet Kolonial.no i 2013. Nå har selskapet blitt Norges største matbutikk på nett, og med den sterkeste veksten noe netthandelsselskap på mat noen gang har hatt i Norden.

Selskapet omsatte i fjor for 75 millioner kroner. Nå omsetter de for 10 millioner kroner ukentlig, en tidobling på ett år, ifølge Finansavisen.

PA Consulting, som jobber med dagligvarebransjen i 15 land, spår at netthandelen med dagligvarer vil vokse til 1 prosent av totalmarkedet i løpet av ett år, fra dagens 0,7 prosent.

Tror etterspørselen vil gå ned

Handelsekspert Arne Matre i Ernst & Young tror imidlertid på dårligere tider for matkasse-bransjen, sa han nylig til E24.

– Matkasser er tilsynelatende veldig populært, men jeg tror etterspørsel på et eller annet tidspunkt vil gå ned og nærmest forsvinne. På generelt grunnlag vil jeg si at det er svært vanskelig å tjene penger på dette over tid, uttalte Matre mandag.

Administrerende direktør Reidar Molthe i bransjemagasinet Dagligvarehandelen
tror samtidig det ikke finnes tvil om at det er et marked for netthandel.

– Spørsmålet er hvor stort det vil bli. Jeg mener det ikke er noen grunn til å tro at det vil bli mindre enn 5–6 prosent av markedsandelen og da er det gode penger å tjene, sa han til E24 mandag.

Les også

Handelsekspert tror på dårligere tider for matkasse-bransjen

Les også

Rema inn på eiersiden i mathandel på nett

Les også

Nettmat-sjef beklager til kundene

Publisert:
Gå til e24.no