Statoil-aksjen stiger etter knallresultat

Statoil-aksjen stiger 3,4 prosent fra start etter at resultatene for første kvartal var langt sterkere enn analytikerne hadde ventet.

KNALLRESULTAT: Statoil la frem et solid resultat for 1. kvartal 2017.
Publisert:

Den norske oljekjempen knuste forventningene og kunne vise til en kraftig forbedring i resultatene sine da rapporten for første kvartal ble lagt frem torsdag morgen.

Selskapet leverte et justert driftsresultat på 3,31 milliarder dollar, opp fra 857 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.

─ Det er veldig, veldig bra. Jeg kan ikke se et eneste felt hvor det er noen problemer, sier John A. Olaisen, analytiker i ABG Sundal Collier, til E24.

─ Kostnadene faller, og så lenge oljeprisen holder seg over 50 tror jeg vi får positive tall også fremover. Under 50 er jeg litt mer tvilende, den bør nok holde seg mellom 50 og 55 dollar fatet, sier han.

Ventet negative resultater

– Tallene i rapporten er svært sterke, og slår både konsensus og våre forventninger på alle områder, skriver Danske Bank-analytiker Anders Holte i en kommentar før børsåpning.

Artikkelen fortsetter under grafen ...

KRAFTIG HOPP: Statoil-aksjen spratt til værs etter børsåpning.

– Vi forventer at aksjekursen skal stige betraktelig i dag. Konsensusestimatene vil trolig bevege seg noe på bakgrunn av rapporten og gå tilbake på forventningene om negative resultater som vi har sett i det siste.

Han mener hovedavviket ligger på den internasjonale delen av selskapet, der analytikerne på forhånd hadde ventet negative resultater.

Fasiten viser et justert resultat på 272 millioner dollar internasjonalt, mens den norske delen hadde et resultat på 2,62 milliarder dollar. «Markedsføring, Midtstrøm & Prosessering», avdelingen som blant annet driver med oljehandel, fikk et resultat på 500 millioner dollar.

Nye felt og økt oljepris

Holte viser blant annet til at selskapet kan vise til økt produksjon, blant annet som følge av nye felt.

Les også

Kraftig resultatbedring fra Statoil

Statoil produksjon steg til 2,146 millioner fat per dag i kvartalet, fra 2,054 millioner fat i fjorårsperioden.

Dessuten har oljeprisen steget betraktelig fra første kvartal 2016, da oljeprisen var under 30 dollar fatet. I dag er den oppe på 50-tallet igjen.

– Kontantstrømmen er som ventet solid, først og fremst grunnet begrensede skatteinnbetalinger i Norge. Gjeldsgraden har også falt tilbake til rundt 30 prosent, noe som også er positivt, skriver Danske Bank-analytikeren.

I kjølvannet av oljenedturen har Statoil gjennomført store kutt i investeringer og kostnader. Ved utløpet av fjoråret var Statoil i mål med planene om nedbemanning. Siden 2012 har det blitt 5.000 færre ansatte i selskapet.

Les også

Analytikerne spår kraftig resultathopp for Statoil

Les også

Aker Solutions-opptur etter nye oppkjøpsrykter

Les også

Nest største fall i år: Yara og Statoil sender Hovedindeksen kraftig ned

Publisert:

Her kan du lese mer om