Dolphin truer med konkurs

Seismikkselskapet et skritt nærmere skifteretten.

I HARDT VÆR: Konsernsjef Atle Jacobsen i Dolphin Group jobber mot klokken for å redde seismikkselskapet.
Publisert:

Dolphin Group har fortsatt ikke funnet noen løsning på restruktureringsbehovet av selskapets gjelds- og kapitalstruktur, og er nå et skritt nærmere å måtte legge inn årene.

Dette fremgår i en børsmelding torsdag morgen.

– Uten at en håndfast løsning aksepteres av gruppens største interessenter, og i lys av den finansielle situasjonen, er styret i selskapet av den meningen at konsernets nåværende virksomhet ikke kan fortsette på samme måte som på det nåværende tidspunktet, skriver seismikkselskapet i meldingen.

Styret har på det grunnlaget fortsatt letingen etter alternative løsninger, men skriver videre at de ikke har noe annet valg enn å søke om konkurs dersom en løsning ikke kommer på plass innen kort tid.

Vanskelig marked

Dolphin sliter med elendige markedsforhold innen seismikk, som igjen er drevet av svak oljepris og investeringskutt hos kundene. Dette har gitt et prekært overskudd på tilbudssiden i markedet, med påfølgende lave rater.

– Vi er selvfølgelig bekymret. Den veldig lave etterspørselen er jo en utfordring for oss, og med overkapasiteten som har vært vil de lave prisene helt klart gjøre at vi vil fortsette å tape penger, sa konsernsjef Atle Jacobsen til E24 tidligere i høst.

Dolphin er i tillegg blant aktørene i bransjen med høyere gjeld, og opplyste nylig at de ikke klarte å betjene sine låneforpliktelser – kun dagen før forfall.

Dolphin har satt i gang flere tiltak for å møte de utfordrende tidene, og har tidligere meldt om at et restruktureringsforslag av gjelden, samt innhenting av ny egenkapital, ligger på bordet.

Selskapet har også vurdert å selge sitt multiklientbibliotek.

Les også

Dolphin: Fikk beskjed om kanselleringen etter børs i går

Stuper på Børsen

I tillegg til dette har selskapet tidligere forhandlet nye betingelser på lånene, samt nye betingelser for flåten. De har også tatt ut skip og sikret frisk kapital gjennom en rettet emisjon i våres.

Grepene kan imidlertid se ut til å være for lite, for sent, og nå prises selskapet svært lavt i markedet. Aksjen faller 60 prosent i dagens handel til seks øre per stykk.

Dette gir en total markedsverdi på 25 millioner kroner.

Kursfallet innebærer også en nedgang på mer enn 99 prosent sammenlignet med nivået på forsommeren 2014, før oljeprisene begynte å falle og kostnadsfokuset i oljebransjen for alvor satt inn.

– Tøft for selskapene

Dolphin er ikke det eneste seismikkselskapet som sliter med markedsforholdene. Bransjekollega Polarcus, også de med høy gjeldsgrad, varslet mandag at selskapet har startet dialog med sine långivere for å få på plass en langsiktig finansiell løsning.

I mellomtiden har selskapet besluttet å stanse betaling av renter og avdrag på sin finansielle gjeld.

– Dette var relativt forventet. Dette sier litt om hvor tøft det er der ute for selskapene som har en lav kontantposisjon og en høy gjeldsgrad, sa Nordea-analytiker Morten Nystrøm til E24 i sakens anledning.

Nystrøm har tidligere vært svært kritisk til at Dolphin og Polarcus, tross strukkede balanser, har hentet inn seismikk på prosjekter med lav forhåndsfinansiering.

Les også

Sluttet å betale milliardgjeld: Polarcus tror det løser seg til jul

Les også

Dolphin: Fikk beskjed om kanselleringen etter børs i går

Les også

Seismikktoppene tror flere skip må i opplag

Publisert: