Apple – Wall Streets store taper: Markedet frykter iPhone-svikt

Verdens mest verdifulle selskap endte fredagen ned 4,10 prosent på Wall Street etter det som har vært en tung børsuke for Apple.

Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez
  • Sindre Hopland
Publisert:

Nok en gang kutter analytikerne i anslagene for iPhone-salget, og fredag var det Morgan Stanley som var ute og advarte mot at Apple går tyngre tider i vente, skriver Bloomberg.

Mobilsalg er selskapets største inntektskilde, og investorene straffet Apple på Wall Street. Til sammen falt Apple 4,84 prosent på børs denne uken.

Analytiker Katy Huberty i Morgan Stanley kuttet sitt anslag for iPhone-salget i første kvartal med en million enheter. Totalt for 2018 kutter Huberty salgstallene fra 217 millioner enheter til 210 millioner enheter, skriver Bloomberg.

Apple legger for øvrig frem sine kvartalsresultater 1. mai.

Taiwan-tall bekymrer

Apple er kjent for å gi ut få salgstall til markedet, men en av mobilprodusentens viktigste leverandører har gitt markedet grunn til å tro de seneste måneders rapporter om sviktende salg.

For flere analytikere har blitt skeptiske etter at Taiwan Semiconductor Manufacturing, en av Apples leverandører, dro ned sin guiding for 2018, med forklaring i sviktende telefonsalg.

Også Bank of America og JP Morgan advarer kundene sine om at Apples iPhone-salg kan komme under forventningene, skriver CNBC.

– Gitt TSMs prognoser, kan vi se ytterligere nedside i salget av iPhone-enheter, skrev analytiker Wamsi Mohan i Bank of America i en oppdatering ifølge CNBC.

Asiatiske konkurranse

Finanshuset OTR Global LLC uttalte til The Globe and Mail at de mener utsiktene for Apples iPhone-salg i andre kvartal er dårlig, og årsaken er tøffere konkurranse om kundene i Asia.

Flere store kinesiske konkurrenter har tatt inn på Apple, skriver OTR.

Men det var ikke bare negative nyheter for selskapet fredag kveld, for analytikere i Merril Lynch skrev i et notat at selskapet muligens vil tvinges bort fra mobilsalg, men at deres andre forretningsområder som App Store, Apple Music, iBooks og Apple Pay har stort vekstpotensial.

Apple legger for øvrig frem sine kvartalsresultater 1. mai.

Her kan du lese mer om

  1. Apple

Flere artikler

  1. Samsung varsler svak iPhone X-etterspørsel

  2. Konkurransetilsynet kan stoppe Vipps-fusjon

  3. Denne Oljefond-aksjen steg med ni milliarder

  4. Annonsørinnhold

  5. Apple dro inn nesten 500 mrd. 

  6. Tim Cook: Apple Pay til Norge