Mongstad tilbake i norske hender

Norske Asset Buyout Partners kjøper Mongstad Group av svensk oppkjøpsfond for fire milliarder kroner.

TILBAKE: Mongstad Group, som eier forsyningsbasen og 1,2 millioner kvadratmeter tomt og infrastruktur på Mongstad i Hordaland, kjøpes tilbake fra svenske EQT.

Foto: Marit Hommedal NTB scanpix
Publisert:

Asset Buyout Partners (ABP), som er eid av Stavanger-baserte HitecVision, kjøper forsyningsbasen Mongstad fra svenske EQT, skriver selskapet i en pressemelding.

Ifølge Dagens Næringsliv er summen rundt fire milliarder kroner. Partene selv er ifølge meldingen blitt enige om ikke å offentliggjøre beløpet.

– Oppkjøpet av Mongstad Group er et viktig skritt fremover i ABPs langsiktige strategi. Porteføljen styrker selskapets posisjon og konkurransekraft gjennom eierskap og tilstedeværelse ved to av de sentrale forsyningsbasene for olje- og gassindustrien i Norge, sier William Wittusen i Asset Buyout Partners, et selskap eid av HitecVision i en pressemelding.

Les også

Mongstad oppgraderes for en halv milliard

Mongstad Group eier anlegg og eiendommer på Mongstad og Dusavik, to av de største supply-basene i Norge som forsyner 30 olje- og gassfelt i Nordsjøen.

I transaksjonen inngår cirka 1,2 millioner kvadratmeter tomt og infrastruktur inkludert røranlegg for forsyning av bulk. 120.000 kvadratmeter med industrianlegg for forsyninger til olje- og gass-aktivitet, samt 800 meter i total kai-lengde.

– Vi ser økende aktivitet i olje- og gassindustrien, og gleder oss til å fortsette reisen med ABP for ytterligere å forbedre våre tjenester og kapasitet som en ledende utleier av havneområder og infrastruktur knyttet til forsyningsvirksomhet, sier CEO Tore Notø Johnsen i Mongstad Group i pressemeldingen.

Det presiseres i meldingen at sluttøfringen av transaksjonen er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Her kan du lese mer om