Mongstad tilbake i norske hender

Norske Asset Buyout Partners kjøper Mongstad Group av svensk oppkjøpsfond for fire milliarder kroner.

TILBAKE: Mongstad Group, som eier forsyningsbasen og 1,2 millioner kvadratmeter tomt og infrastruktur på Mongstad i Hordaland, kjøpes tilbake fra svenske EQT.

Foto: Marit Hommedal NTB scanpix
 • David Bach
 • Hans Henrik Torgersen
Publisert:

Asset Buyout Partners (ABP), som er eid av Stavanger-baserte HitecVision, kjøper forsyningsbasen Mongstad fra svenske EQT, skriver selskapet i en pressemelding.

Ifølge Dagens Næringsliv er summen rundt fire milliarder kroner. Partene selv er ifølge meldingen blitt enige om ikke å offentliggjøre beløpet.

– Oppkjøpet av Mongstad Group er et viktig skritt fremover i ABPs langsiktige strategi. Porteføljen styrker selskapets posisjon og konkurransekraft gjennom eierskap og tilstedeværelse ved to av de sentrale forsyningsbasene for olje- og gassindustrien i Norge, sier William Wittusen i Asset Buyout Partners, et selskap eid av HitecVision i en pressemelding.

Les også

Mongstad oppgraderes for en halv milliard

Mongstad Group eier anlegg og eiendommer på Mongstad og Dusavik, to av de største supply-basene i Norge som forsyner 30 olje- og gassfelt i Nordsjøen.

I transaksjonen inngår cirka 1,2 millioner kvadratmeter tomt og infrastruktur inkludert røranlegg for forsyning av bulk. 120.000 kvadratmeter med industrianlegg for forsyninger til olje- og gass-aktivitet, samt 800 meter i total kai-lengde.

– Vi ser økende aktivitet i olje- og gassindustrien, og gleder oss til å fortsette reisen med ABP for ytterligere å forbedre våre tjenester og kapasitet som en ledende utleier av havneområder og infrastruktur knyttet til forsyningsvirksomhet, sier CEO Tore Notø Johnsen i Mongstad Group i pressemeldingen.

Det presiseres i meldingen at sluttøfringen av transaksjonen er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Her kan du lese mer om

 1. Norsk olje og gass

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Basene Mongstad og Dusavik får norske eiere

 2. Betalt innhold

  Store utbyggingsplaner etter milliardkjøp

 3. Betalt innhold

  Katastrofeutbyggingen som ble en av Norges viktigste

 4. Annonsørinnhold

 5. Shell selger seg ut av norsk rørledning og prosessanlegg

 6. Betalt innhold

  BKK og Capeomega med milliardplan for landstrøm i Nordsjøen