Ny oppgang på børsen

Oslo Børs avsluttet tirsdagen med en solid opptur. Hovedindeksen er nå på sitt høyeste nivå på over to måneder.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs endte tirsdag opp 1,65 prosent til 375,05 poeng. Indeksen har ikke hatt en høyere sluttnotering siden 19. januar.

Følg utviklingen selv på E24s børstjeneste

På en relativt nyhetsfattig dag var det nok en gang oljeprisen som må trekkes frem som den viktigste drivkraften. Et fat nordsjøolje omsettes tirsdag ettermiddag for 80,73 dollar. Det er opp en snau dollar siden samme tidspunkt mandag.

Statoil-aksjen

OSE

STL

var ved børsslutt opp 1,5 prosent til 137,50 kroner. Oljeselskapet Det norske

OSE

DETNOR

endte dagen opp 1 prosent til 30,30 kroner.

DNO hadde en sterk børsdag mandag etter at det arabiske oljeselskapet RAK Petroleum meldte at det hadde sikret seg en eierandel på over 20 prosent. Tirsdag ble en mer vinglete børsdag, men det endte med en ny opptur, nærmere bestemt opp 0,3 prosent til 7,16 kroner.

RCCL løftes av konkurrent

Carnival, den største konkurrenten til cruiserederiet RCCL, hevet tirsdag sin guiding for 2010. Tidligere har selskapet kommunisert en forventning om et resultat per aksje på mellom 2,10 og 2,30 dollar.

Men dette er nå hevet til mellom 2,25 og 2,35 dollar, ifølge TDN Finans. Oppjusteringen smitter over på RCCL. På børsen i Oslo steg aksjekursen

OSE

RCL

til selskapet med drøye 5 prosent.

Hurtigruten på taperlisten

Hurtigruten

OSE

HRG

har vært høyt oppe på vinnerlisten en rekke ganger siden Trygve Hegnar kjøpte seg inn i selskapet i november i fjor. Tirsdag finner vi derimot selskapet høyt plassert på taperlisten. Aksjekursen endte børsdagen med et fall på 4,4 prosent til 6,56 kroner.

- Det er tydelig at det er noen som tar gevinster som har vært med på reisen oppover, sier aksjemegler Andreas Opshaug ved Sparebank 1 Nord-Norge Securities

Han forteller at interessen for Hurtigrute-aksjen har blitt vært stor de siste månedene.

- Det var en tydelig endring da Hegnar kom inn selskapet

Trygve Hengar og alle andre som har gått om bord i selskapet som aksjonær den siste tiden kan likevel glede seg over mye – veldig mye. Like før Hegnar kjøpte sine aksjer lå aksjekursen under 3 kroner, altså godt under halvparten av dagens sluttkurs.

Handelen i Hurtigrute-aksjen har tatt seg kraftig opp etter Hegnar tok roret i selskapet. Og tirsdag ble det omsatt aksjer i selskapet for 107 millioner kroner.

Tidligere storaksjonær ute

Lokalavisen Nordlys i Tromsø skriver tirsdag at Sparebanken Nord-Norge nå har solgt sine siste aksjer i selskapet. Banken har gjennom historien vært en trofast og stor aksjonær i selskapet, og sortien markerer dermed at en historisk epoke er over for selskapet.

Banken var en av tre banker som solgte det meste av sine aksjer til Hegnar i november.

- Etterpåklokskapen er jo den eksakte klokskap. Men vi gråter ikke fordi kursen har gått opp. Vi var med på emisjonen i fjor, og kjøpte 50 millioner aksjer til en krone per stykk. Vi er fornøyd med utfallet av det, sier bankens viseadministrerende direktør, Oddmund Åsen, til Nordlys.

Følg utviklingen selv på E24s børstjeneste

Publisert:

Her kan du lese mer om