ASIA-BØRSENE: Sony senker Asia-børsene

Sony stuper etter å ha skuffet markedet.

ASIA-BØRSENE: Børsene faller i Asia etter Sony skuffet markedet.
Publisert:

Mens Oslo Børs holdt stengt torsdag, steg børsene i Asia betydelig. I fredagens handel er treden reversert.

Nikkei 225-indeksen i Tokyo faller 1,39 prosent, Hang Seng-indeksen i Hongkong er ned 0,68 prosent, mens CSI 300-indeksen i Shanghai er ned 0,24 prosent.

Børsene i Taiwan, Sør-Korea, Australia, Thailand, India, Singapore og Malaysia faller alle tilbake.

Sony

Blant vinnerne i torsdagens handel var elektronikkgiganten Sony, som fikk en oppgang på 4,11 prosent. Fredag faller aksjen 6,7 prosent, etter selskapet leverte skuffende guiding for 2010.

Etter at børsdagen var slutt torsdag, kunngjorde Sony et negativt resultat på 440 millioner dollar for regnskapsåret 2009. Selskapet regner med å tjene rundt 540 millioner innen mars 2011.

Både Barclays Capital, Goldman Sachs Group og Nomura Holdings nedjusterte sine estimater for Sony-aksjen, etter tallene og guidingen ble kjent i markedet, ifølge Bloomberg.

EU-krisen holder taket

Japanske yen styrket seg mot 13 av 16 valutaer fredag. Dette kommer som en reaksjon på EU-krisen, som sender investorene mot sikre havner.

- De fundamentale problemene til Europa er ennå ikke løst. Folk har reservasjoner om effektiviteten av lånepakken. Jeg er fortsatt negativ til euro fra et langsiktig perspektiv, sier Yoh Nihei, en Tokyo-basert handelssjef ved Tokai Tokyo Securities til Bloomberg.

Torsdag har Portugal lagt frem sin spareplan for å få landet på riktig økonomisk kurs. Den planen innbærer blant annnet innføring av en kriseskatt. Onsdag la Spania frem sine kuttplaner.

Selv om det i utgangspunktet er bra at Middelhavslandene legger frem planer for hvordan de skal få redusert på sine budsjettunderskudd, vil kraftige kutt i offentlig forbruk kombinert med høyere skatter, skade den økonomiske veksten.

Les også:

Flere nyheter på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om