Solselskapene skinner på Oslo Børs

De europeiske børsene stiger i tirsdagens handel.

OPPTUR: Oslo Børs steg i tirsdagens handel.

Linn Cathrin Olsen
 • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

En liten sluttspurt, i takt med opptur i åpningshandelen på Wall Street, sikret en positiv dag på Oslo Børs.

Hovedindeksen er opp 0,3 prosent til 603,82 poeng.

Slik er situasjonen på kontinentet:

 • Tyske DAX er opp 0,97 prosent
 • FTSE 100 i London er opp 0,49 prosent
 • CAC 40 i Paris er opp 0,48 prosent

Både nye og gamle Rec har vært i vinden på Oslo Børs tirsdag.

For Rec Silicon, som produserer silisium i USA, kan det være godt nytt at Kina og USA ser ut til å nærme seg en løsning på konflikten som har preget de to landenes handel i solsektoren.

Arctic Securities skriver i en oppdatering at det mandag kveld ble kjent at et advokatfirma som representerer kinesiske myndigheter skal ha sendt over et forslag om å avslutte handelsstriden.

Samtidig meldes det om bedre tider i markedet for solcellepaneler. Etter at overskudd på tilbudssiden spente ben på prisene, har flere produsenter gått under.

Ifølge Bloomberg er det imidlertid ventet etterspørselsvekst på 29 prosent i det inneværende året, hvilket kan gi underskudd på tilbudssiden for første gang siden 2006.

- Overskapasiteten på celler og moduler har definitivt tørket ut. Det er ingen massiv overkapasitet mer, sier analytiker Stefan de Haan hos IHS til nyhetsbyrået.

Rec Silicon er opp 5,9 prosent til 3,302 kroner per aksje, mens Rec Solar stiger 4,83 prosent til 90,15 kroner per aksje.

Faller på sykdom

Mindre gledelig er utviklingen for Grieg Seafood, som tirsdag morgen meldte om lavere lønnsomhet. Selskapet slaktet mer fisk, men oppnådde svakere priser.

Grieg varslet også at de kommer til å skrive ned verdier for 24 millioner kroner i andre kvartal, grunnet spreding av laksesykdommen PD.

Aksjen er ned 3,08 prosent til 25,2 kroner.

På taperlisten finner man også Sevan Drilling, som tirsdag slapp nyheten om midlertidig stans for riggen Sevan Louisiana.

Årsaken til stansen er en lekkasje i kontrollsystemet til utblåsningsventilen, som vil gi nedetid på minst 25 dager i tredje kvartal.

Sevan Drilling er ned 4,65 prosent til 2,87 kroner per aksje.

Oljeprisen ligger fortsatt i overkant av 100-dollarsnivået. Et fat nordsjøolje (brent spot) handles for 101,2 dollar, mens den amerikanske lettoljen omsettes for 95,82 dollar per fat.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børs og marked
 2. Renewable Energy Corporation

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Olje drar børsen ned

 2. Fiskesektoren morgenens taper på Oslo Børs

 3. Investorene kan juble etter Gjensidige-rekord

 4. Oslo Børs stengte ned - grønne aksjer tynget

 5. Sevan Drilling: – Har ikke avdekket bevis for upassende adferd