- Det er som å sjøsette et stort skip. Det blir litt vugging før det setter seg

Alibaba-aksjen svingte fra 90 til 100 dollar på sin første handelsdag.

STOR DAG: Fredag var nettgigantens Alibabas første dag på den amerikanske børsen. Her følger grunnlegger Jack Ma nøye med på utviklingen.
Publisert:

Det var knyttet enorme forventinger til børsnoteringen av den kinesiske nettgiganten Alibaba fredag.

Aksjen var priset til 68 dollar, men da handelen kom igang to og en halv time etter børsåpning, åpnet den på 92,70 dollar. Det er hele 37 prosent opp.

De kommende minuttene steg aksjen raskt til værs og var oppe i 99,80 dollar, før den gikk nedover igjen mot 90.

Ved børsstengning klokka 22 norsk tid lå aksjen på 93,89 dollar.

- Det er nesten som å sjøsette et stort skip - det blir alltid litt vugging før det setter seg. Nå svingte aksjen overraskende mye den første dagen, sier Karl Oscar Strøm hos nettmegleren Nordnet.

E24 Børs:Sjekk sluttkursene her

Skal over 100

Karl Oscar Strøm, investeringsøkonom hos Nordnet.

Selv om forventningene var høye, steg likevel aksjen i overkant av hva Strøm hadde trodd.

- Vi så jo at Facebook kanskje var priset litt før høyt da den gikk på børs, så det er mulig Alibaba var priset litt for lavt, mener han.

Det er vanskelig å si noe om hvordan aksjen vil gjøre det i ukene fremover, men det vil kunne ta lenger tid før prisen setter seg ordentlig, mener Strøm.

- Den har svingt mye i dag, og det kan fort ta noen måneder før den passerer 100 dollar. Jeg tror den skal passere 100 dollar, men kanskje skal den en tur nedom 80 før den tid?

Les også

Alibaba-aksjen stiger til himmels

Ikke påvirket

Ettersom moderselskapet Alibaba ikke holder til i USA, kan det heller ikke registreres på noen av de store indeksene der.

Selskapets pangstart kunne derfor ikke ses på de toneangivende indeksene.

Dow Jones fortsatte å stige fredag etter å ha satt nye rekorder torsdag. Torsdag endte indeksen på 17.265,99 poeng.

Slik var situasjonen ved stengning fredag:

  • Dow Jones er opp 0,09 prosent
  • S&P 500 er ned 0,04 prosent
  • Nasdaq er ned 0,07 prosent

- Utappet potensiale

I ukene og månedene som kommer vil den underliggende utviklingen til selskapet være det mest utslagsgivende for hvordan Alibaba-aksjen utvikler seg, mener Strøm i Nordnet.

- De har enorme kundebaser i Kina som de foreløpig har hentet ut lite inntekter fra. Det ligger det et utappet potensiale, sier han.

- Så er det verdien av det du ser i fremtiden, som jo egentlig bare er ulike former for gjetning. Klarer de vokse 30-40 prosent de neste to-tre årene er det bra.

Les også:

Alibaba verdsettes til 168 milliarder dollar- større enn AmazonDette er den eventyrlige historien om AlibabaAlibaba-noteringen: - Har aldri opplevd så stor interesse som nå

Publisert:

Her kan du lese mer om