Fagforeningen NITO dropper Gjensidige: Tryg og Nordea sikrer seg storavtale

Tryg og Nordea slipper jubelen løs når de nå har sikret seg avtalen om å være bank- og forsikringspartnere til Norges største fagforening for ingeniører og teknologer, NITO.

Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Bank Norge. Arkivbilde.
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Nordea og Tryg har kommet seirende ut etter at en rekke norske finansinstitusjoner har kjempet om Nitos gunst.

Fagforeningen for ingeniører og teknologier har nemlig vært på jakt etter en ny avtale for sine nesten 90.000 medlemmer. Nitos valg betyr samtidig at Gjensidige mister den mangeårige avtalen med NITO de har hatt til nå.

– Disse avtalene vil sikre våre medlemmer de beste tilbudene, sier president Trond Markussen i NITO i en uttalelse.

– Bank- og forsikringstilbudene er ikke hovedårsaken til at folk melder seg inn i NITO, men vi ser at gode medlemsavtaler er noe av det som bidrar til at medlemmer blir værende i organisasjonen. Vi håper og tror også at våre nye avtaler skal bidra til at flere velger NITO, fortsetter han.

Den nye avtalen vil tre i kraft fra årsskiftet, og den innebærer at medlemmene får tilbud om rabattert forsikring, i tillegg til at det utvikles egne produkter og tilbud for medlemmene.

– Dette er en bekreftelse på at Tryg er Norges beste forsikringsselskap for organisasjoner og fagforeninger, sier Espen Opedal, leder for Tryg Forsikring i Norge.

– Vi er stolte av at NITO velger oss. Det viser at vi er konkurransedyktige på kvalitet og pris, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge, som ønsker Nito-medlemmene velkommen.

Vil kjempe for å beholde flest mulig

Disse store avtalene er viktige for bankene og det er stor kamp hver gang de skal ut til forhandling. Blant de største byttene er blant annet overgangen til Akademikerne som Danske Bank sikret seg fra DNB, og Unios valg av Storebrand i 2016.

Kommunikasjonsdirektør i Gjensidige, Øystein Thoresen, sier at de synes det er synd at NITO forlater dem, og at de nå skal gi tett oppfølging og sørge for at disse kundene «fortsatt får konkurransedyktige betingelser» slik at færrest mulig bytter.

– Vår erfaring er at vi klarer å beholde kundene våre med konkurransedyktige betingelser med de lønnsomhetsmålene vi har, sier han.

Ingen tvangsflytting

Nito-president Trond Markussen

Selv om Tryg og Nordea nå inngår en avtale med NITO, betyr ikke det at medlemmene automatisk blir kunder der. De må selv bytte over hvis de mener tilbudet er bedre enn det de kan få andre steder eller har i dag.

Den kollektive forsikringen flyttes imidlertid over til Tryg fra 1. januar.

Avhengig av hvor mange Nito-medlemmer som bytter bank kan de nesten 90.000 Nito-medlemmene uansett bli en betydelig kundegruppe for Nordea som i dag har rundt 700.000 til 800.000 privatkunder.

– Medlemmene velger jo selv om de vil bytte til oss, men vi er utrolig stolte over at vi ble valgt etter en lang runde der mange banker var involvert, sier direktør for personmarkedet i Nordea Norge, John Sætre, til E24.

– De får det beste tilbudet vi har i vårt premiumprogram, som blant annet inkluderer rådgivning, tilgang til jurister og for eksempel lounger på forskjellige flyplasser, sier han videre.

John Sætre, direktør for personmarkedet i Nordea Norge

– En attraktiv kundegruppe

– Får Nito-medlemmene den beste boliglånsrenten dere har nå da?

– Vi priser jo alltid lån individuelt, men det er klart at dette er en attraktiv kundegruppe for oss. Dette er godt utdannede mennesker i gode jobber, så det er kunder med lav risiko som derfor også får veldig gode vilkår, sier Sætre.

Sammen med NITO skal Nordea markedsføre seg ut til Nito-medlemmene på Nitos nettsider og i andre relevante kanaler når avtalen trer i kraft.

– Er det en spredningseffekt i en slik avtale, altså at dere kan få hele familien som kunde hvis det ene Nito-medlemmet i husholdningen bytter?

– Mange av disse Nito-medlemmene er jo voksne mennesker med barn som enten har eller vil få behov for banktjenester, og da er det klart at den effekten viktig for oss hvis vi også klarer å få dem til å bli kunder, sier Sætre.

Les også

Jensens tidligere rådgiver skal kjempe bitcoin-kamp mot Nordea

Les også

– Investeringsfesten er over

Les også

Norske bedrifter går på høygir – og sjefene tror festen fortsetter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nordea
  2. Gjensidige
  3. Nito

Flere artikler

  1. Nordea setter ned fastrentene

  2. Nordea kjøper opp Gjensidige Bank for 5,5 milliarder

  3. – Vi er alltid sultne

  4. Kunderush etter Apple Pay-lansering

  5. – Brukeropplevelsen vil avgjøre hvem som vinner