Oljefondet kjøper Sanofis hovedkvarter i Paris: Blar opp fire milliarder

Oljefondet kjøper farmasiselskapet Sanofis hovedkvarter i Paris for fire milliarder kroner, etter å ha kjøpt Amazons London-kontorer tidligere i høst.

KJØPER PARIS-BYGG: Oljefondet blar opp rundt fire milliarder kroner for 100 prosent av et kontorbygg i Paris, hvor farmasiselskapet Sanofi for tiden har sitt hovedkvarter.

Foto: Gerard Julien AFP
Publisert:

Oljefondet kjøper 100 prosent av eiendommen i rue la Boétie 54-56 i Paris for drøye fire milliarder kroner.

Bygget med rundt 20.400 kvadratmeter kontorlokaler er for tiden utleid til farmasiselskapet Sanofi, som har sitt hovedkvarter der.

Tidligere har også Alcatel-Lucent hatt sitt hovedkvarter i bygningen.

NYTT MILLIARDKJØP: Oljefondet kjøper eiendom i 54-56 rue la Boétie i Paris for om lag fire milliarder kroner.

Foto: Fabrice Dunou

Norges Bank Investment Management skrev under kjøpsavtalen den 20. november og forventer at salget vil bli gjennomført i løpet av 2018.

Selgeren er det sørkoreanske fondet IGIS Global Private Placement Real Estate Fund Number 37-1.

Fondet betaler 415,5 millioner euro, som tilsvarer om lag fire milliarder kroner. Eiendommen har ikke gjeld, og Oljefondet vil ikke låne penger for å finansiere kjøpet.

Oljefondet eide for øvrig aksjer for 16,5 milliarder kroner i Sanofi ved utgangen av fjoråret, noe som tilsvarer en eierandel på 1,85 prosent.

Kjøpte Amazon-kontor

Tidligere i høst kjøpte fondet eiendommen som huser Amazon i London.

Norges Bank Real Estate Management betalte 321,3 millioner pund, eller rundt 3,4 milliarder kroner med kursen på det tidspunktet, for 100 prosent av en kontoreiendom i London.

Eiendommen på 60 Holborn Viaduct har fått tilnavnet Sixty London. Totalt består eiendommen av 20.400 kvadratmeter med kontorlokaler og 1.600 kvadratmeter varehandel fordelt på fem enheter.

Kontorlokalene i bygget i London er leid av netthandelsgiganten Amazon, bekreftet fondet til E24.

Ifølge nettstedet Co Star har Amazon en leiekontrakt i bygget frem til 16. september 2028. Netthandelsgiganten inngikk avtalen i 2013, og ett år senere flyttet rundt 1.600 ansatte inn i bygget.

Her kan du lese mer om