Minus 326 millioner kroner fra Det norske

Oljeselskapet krympet tapene, og venter på at flere felt skal komme i gang.

ARBEIDENDE STYRELEDER: Sverre Skogen er midlertidg konsernsjef i oljeselskapet Det norske.
Publisert:

Med flere felt i produksjon begynner det å gå rette veien finansielt for oljeselskapet Det norske.

Selskapet hadde et driftsunderskudd på 277 millioner kroner etter andre kvartal. Det var en forbedring fra samme periode i fjor, da underskuddet fra driften var på 571 millioner kroner.

Bedringen er et resultat av økte inntekter og reduserte letekostnader.

Selskapets driftsinntekter endte i andre kvartal på 286 millioner kroner, opp fra 70 millioner kroner i samme periode året tidligere, mens resultat etter skatt endte på minus 41 millioner kroner, en klar forbedring fra minus 217 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte på minus 326 millioner kroner, en bedring fra minus 571 millioner kroner i samme periode i fjor.

Hovedårsaken til økningen er at både Jette og Atla nå er i produksjon.
Produksjonen økte med 439 prosent fra 1.042 fat oljeekvivalenter per dag (boepd) i andre kvartal 2012 til 5.5613 fat oljeekvivalenter per dag årets andre kvartal.

Flere felt i rute

I rapporten skriver Det norske at det nådde flere milepæler i andre kvartal.

Selskapet ferdigstilte i mai Jette-utbyggingen og startet oljeproduksjonen den 19. mai. I tillegg ble Ivar Aasen vedtatt enstemmig i Stortinget og framdriften i prosjektet er god, varsles det.

- Produksjonsstarten på Jette er viktig for Det norske på veien til å bli et fullverdig oljeselskap med leting, utbygging og egen produksjon. Produksjonen på Jette har vært god.

Plan for utbygging og drift av Ivar Aasen er klar, og Det norske opplyser at målet er produksjonsstart i fjerde kvartal 2016, og det vil gi Det norske en initiell produksjon på rundt 16.000 fat per dag. Etter planen vil produksjon øke til 23.000 fat i 2019. Det norske har en 35 prosent eierandel i utbyggingen.

Elefantfunnet
Ett av de største oljefunnene på norsk sokkel noensinne, Johan Sverdrup-feltet, er selskapets største verdi.

I rapporten varsler Det norske at partnerne i løpet av fjerde kvartal i år vil foreta konseptvalg for en av de største utbyggingene på norsk sokkel noensinne.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om