Røde tall for «de røde djevlene»

Fra pluss til (et lite) minus for den populære fotballklubben.

UNDERSKUDD: Manchester United tapte omtrent én Wayne Rooney-ukelønn i det første kvartalet.
  • Anders Park Framstad
Publisert:

Wall Street åpner relativt flatt torsdag. Slik er situasjonen noen minutter ut i dagens handel:

  • Dow Jones er ned 0,09 prosent
  • Nasdaq Composite er ned 0,28 prosent
  • S&P 500 er ned 0,02 prosent

Flere amerikanske selskaper har før børsåpning sluppet sine kvartalsresultater, deriblant Manchester United, som er notert på børsen i New York.

Klubben har ikke hatt den beste sesongstarten på banen, og også utenfor banen er det ting å ta tak i for «de røde djevlene». Bunnlinjen for de tre månedene frem til utgangen av september er nettopp rød.

Klubben melder om et netto resultat på minus 293.000 pund, snaut tre millioner norske kroner i perioden. Dette er nedgang fra 20,5 millioner pund i samme periode i fjor.

Konsernledelsen ligger nok likevel neppe våkne om natten: Underskuddet i kvartalet er knapt mer enn profilen Wayne Rooney tjener på en uke, basert på tall fra Forbes.

Les også: Så mye tjente Premier League-stjernene

Det er også positive elementer å hente fra kvartalsrapporten. Justert for kostnader forbundet med børsnoteringen, tilbakekjøp av obligasjonslån og andre engangskostnader, endte resultatet på 2,2 millioner pund, mot et tap på 0,6 millioner i samme periode i fjor.

Klubben kan også melde om et hopp i inntektene til 98,5 millioner pund, sammenlignet med 76,3 millioner pund året før.

Sponsorinntektene økte med 17,4 millioner pund til 45,2 millioner, grunnet mer aktivitet i sesongoppkjøringen, forbedrede kontrakter og aktiveringen av flere internasjonale sponsorater.

Omsetningen fra produkter solgt til tilhengerne, som klubben har svært mange av verden over, samt lisensiering, økte med 13,8 prosent. Skåret i gleden på inntektssiden var en nedgang på 1,8 millioner pund til fire millioner i media- og mobilinntektene.

De økte inntektene blir tatt godt imot i markedet. Aksjen er opp 2,35 prosent fra start.

For regnskapsåret 2014, som United påbegynte i sommer, ventes det omsetning på mellom 420 og 430 millioner pund, samt et justert driftsresultat på mellom 128 og 133 millioner pund.

Les også: United stokker om på gjeld: Sparer millioner

Manchester Uniteds brutto gjeld økte med 0,4 prosent til 361 millioner pund, mens kontantbeholdningen økte med 59,2 prosent til 83,6 millioner kroner.

Yellen i fokus

INNKALT TIL HØRING: President Obama har nominert Janet Yellen til å bli USAs neste sentralbanksjef

I USA er fokus rettet mot sentralbanken. Den påtroppende sentralbanksjefen Janet Yellen skal torsdag godkjennes i Senatets bankkomité.

Allerede etter stengetid på Wall Street onsdag uttalte Yellen at USA fortsatt har et stykke å gå før økonomien har hentet inn det tapte fra finanskrisen og resesjonen.

Yellen regnes som «dueaktig», altså positiv til en aktiv pengepolitikk med lave renter, og uttalelsene endret ikke på dette inntrykket.

- Investorer har mye vekst å se frem til med en veldig imøtekommende sentralbank og lave renter, sier aksjesjef Nigel Holland i Legal & General Investment Management til Bloomberg.

Torsdag kom det ellers tall som viser at antallet førstegangssøkere til ledighetstrygd i USA falt i forrige uke. Antall søkere falt med 2.000 til 339.000, viser sesongjusterte tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Det er noe svakere utvikling enn ventet, da analytikerne så for seg 330.000 nye søkere.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Manchester United

Flere artikler

  1. Manchester United venter rekordinntekter neste år

  2. Overrasket med overskudd - til topps på Wall Street

  3. Resultatfall på 76 prosent: Manglende mesterligaspill rammer Manchester United i lommeboken

  4. Manchester United økte gjelden med 900 millioner kroner

  5. Dette har kostet United-eierne 2,2 milliarder