Her er Spetalens
nye børsbaby

Investoren kan ha «lurt» ett av sine nye selskaper inn på Børsen. 

UTVIDER CLAVIS PHARMA: Investor Øystein Stray Spetalen kan ha funnet en snarvei for å få det lille konsulenstselskapet Aqualis på børs.
  • Stine Grihamar
Publisert: Publisert:

Det har vært store omveltninger i Clavis Pharma det siste halvåret.

Etter skuffende testresultater fra selskapets kreftmedisiner, forsvant børsverdier for over 2 milliarder kroner i løpet av fire måneder.

Men mens ledelsen snakket om å avvikle det kriserammede selskapet, gikk brødrene Øystein og Eigil Spray Spetalen tungt inn.

Siden har Øystein Stray Spetalen blitt styremedlem, men brødrene har ikke ønsket å røpe hvilke planer de har.

- Tror det kan bli et interessant løp

I en børsmelding sendt ut onsdag fremgår det imidlertid at Clavis Pharma foreslår å kjøpe det lille konsulentselskapet Aqualis Offshore som ble etablert i fjor.

Største eier av konsulentselskapet er ingen ringere enn Øystein Stray Spetalen gjennom det private investeringsselskapet Ferncliff.

- Hva er bakgrunnen for at et biotekselskap velger å gå inn i offshorebransjen?

- Vi har sett på litt forskjellige ting, både innen farmasi og andre potensielle investeringsmuligheter. Valget falt på Aqualis som er deleid av en av våre største aksjonærer, sier fungerende administrerende direktør Gunnar Manum til E24.

E24 BEDRIFT: Sjekk Aqualis Offshore her

- Må vurdere farmasidelen av selskapet

Aqualis Offshore som tilbyr konsulenttjenester innenfor offshorebransjen har fra før av 40 ansatte, og 30 nye er ifølge børsmeldingen på vei inn.

Clavis Pharma opplyser videre at kontrakter for i overkant av 42 millioner kroner har blitt inngått i løpet av de siste tre månedene.

Ifølge Manum er planen at selskapet også skal fortsette å utvikle farmasidelen, men direktøren kan ikke svare på noen konkrete planer.

- Vi har vi en del patenter og teknologirettigheter. Vi er usikker på hva vi skal gjøre med de, og skal vurdere dette nærmere, sier Manum.

Clavis-staben forlater selskapet

Røkke-selskapet Aker har allerede slukt en tredjedel av de ansatte i den opprinnelige staben. I tillegg har Aker tatt over selskapets nye lab i Forskningsparken.

Også de åtte gjenværende i farmasi-delen vil forlate selskapet i løpet av de neste to-tre månedene, med unntak av Manum som har vært finansdirektør i selskapet siden 2007.

- Vi har over 2.000 aksjonærer som vi skal ivareta interessene til. Vi tror at dette oppkjøpet kan være et interessant løp videre, sier Manum.

Øystein Stray Spetalen er styremedlem i Clavis og eier 8,9 prosent av aksjene gjennom selskapet Tycoon Industrier, mens broren Eigil eier 9,5 prosent gjennom Kristianro AS.

Øystein Stray Spetalen besvarte ikke E24s henvendelse onsdag.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Clavis Pharma

Flere artikler

  1. Spetalen øker i Clavis

  2. Per Braathen realiserermilliontap i Clavis Pharma

  3. Aqualis kjøper opp Weifa AS

  4. Spetalens oljebaby hentet nye emisjonsmillioner

  5. – Doblet pengene mine på 24 timer