Han senker stemningen på «The Street»

Nedusterte Kina-mål legger press på investorene.

ROER NED: Kinas statsminister Wen Jiabao sa mandag i en tale til Folkekongressen at vekstmålet for 2012 er på 7,5 prosent, noe som er ned fra målet på 8 prosent man har hatt de siste årene.
Publisert:

At Kina i helgen nedjusterte sitt vekstmål for 2012 bidrar til å legge noe press på stemningen på børsene verden over.

I Asia og Europa har stemningen vært svakt negativ gjennom hele dagen. Det samme har også skjedd etter at børsene i USA innledet ukestarten.

S&P 500 faller 0,28 prosent til 1,365 poeng, mens Dow Jones Industrial sendes ned 0,23 prosent til 12,948 poeng. Nasdaq sendes ned 0,24 prosent til 2,968 poeng.

E24 BØRS: Følg markedene

Veksten i Kina dempes

Kinas statsminister Wen Jiabao sa mandag i en tale til Folkekongressen at vekstmålet for 2012 er på 7,5 prosent, noe som er ned fra målet på 8 prosent man har hatt de siste årene. Jiabao sa videre at regjeringen vil fokusere på en mer balansert vekst og fokusere på internt forbruk og tjenesteer.

Hellas

Gjeldskrisen i Europa er naturlig også i fokus.

Markedet avventer nå resultatet av de private kreditorenes deltakelse i byttet av greske statsobligasjoner, noe som i effekt er en nedskriving av gjelden. Investorene må varsle om de vil delta frivillig innen torsdag.

Nøkkeltall

Det legges frem et par makrotall etter børsåpning som kan evne å flytte markedet.

Klokken 16 legges ISM-innkjøpssjefsindeksen for tjenestesektoren frem. Denne ventes å ha falt til 56,2 i februar fra 56,8 måneden i forveien. Nivået i januar var forøvrig det høyeste siden februar i fjor.

Samtidig legges det frem statistikk for ordreinngangen for den amerikanske industrien. Industriordrene ventes å ha falt 1,6 prosent i januar sammenlignet med måneden i forveien.

Publisert:

Her kan du lese mer om