Markedet tar helg i Asia

- Rolig, flatt og få signaler investorene kan styre etter.

I Tokyo stenger aksjemarkedet flatt på ukens siste handledag. - Få signaler å styre etter, sier analytiker. Her fra bydelen Shinjuku.
Publisert:

Kinesiske aksjer skiller seg ut i positiv retning fredag, i det som ellers er en flat og rolig ukeslutt.

- Over hele Asia ligger markedene flate eller svakt lavere i den rolig handledag. Det er få nyheter i den økomiske kalenderen, og investorer har få signaler å styre etter, sier Stan Shamu i IG Market til Market Watch.

Sjekk markedet på E24 BØRS.

** I Tokyo ligger Nikkei-indeksen an til å stenge helt flatt minus 0,03 prosent endring

** I Shanghai stiger markedet 0,57 prosent

** I Hongkong faller Hang Seng-indeksen 0,24 prosent

Svingninger i oljeprisen et siste døgnet gikk ut over både Japan Petroleum Exploration Co. og PetroChina, som begge faller henholdsvis 0,3 prosent i Tokyo og 1 prosent i Hongkong.

Apple-bølge

Etter gårsdagens rapporter om de ulike teknologiselskapene som har bidratt med deler til den siste utgaven av Apples iPad, stiger store deler av teknologisektoren. Apple steg torsdag for første gang til over 600 dollar per aksje - men endte dagen likevel i minus, med en nedgang på 0,7 prosent.

Apples konkurrent Samsung Electronics skal ifølge Market Watch ha produsert displayet på den siste iPaden, og stiger hele 6,8 prosent i fredagens handel i Sør-Korea.

I Japan stiger Toshiba Corp. over 4 prosent etter at det ble kjent at selskapet skal ha laget minnebrikkene i Apples siste flaggprodukt.

Publisert:

Her kan du lese mer om