Overraskende oppgang i Alcoa-resultatet

Aluminiumsgiganten stiger kraftig etter børsslutt.

ALU I SIKTET: Klaus Kleinfeld leder verdens største aluminiumskonsern, Alcoa.

BRENDAN SMIALOWSKI
Publisert:,

AksjeLongname: Alcoa Inc. Common StockTicker: AAMarked: NYSOrganiasonsnummber: TSID:Trade time: 2012-04-10 15:29:07Last: Close: 9.6Periode: 7days


Den amerikanske aluminiumsgiganten Alcoa leverte resultat for første kvartal etter stengetid på de amerikanske børsene tirsdag.

Og der investorene ventet røde tall, overrasket selskapet:

I første kvartal hadde Alcoa et resultat på 94 millioner dollar, eller 9 cent per aksje. Holdes enkelte kostnadselementer utenfor beløper resultatet seg til 10 cent per aksje.

Ifølge FactSet Research ventet analytikerne et nettoresultat på 3 cent per aksje av en omsetning på 5,7 milliarder dollar.

I første kvartal hadde Alcoa en omsetning på 6 milliarder dollar. Det er en liten oppgang sammenlignet med samme periode for et år siden.

Børsopptur

Resultattallene mottas med åpne armer på New York-børsen, der investorene sender Alcoa-aksjen opp med 5 prosent til 9,79 dollar i etterhandelen.

Dermed henter selskapet seg inn, etter at aksjen falt 3 prosent i løpet av tirsdagens handel.

Alcoa er det første selskapet på Dow Jones Industrial-indeksen som legger frem tall for første kvartal. I 2011 falt aksjen 44 prosent, som var den nest største nedgangen av selskapene på indeksen.

Ser lyst på 2012

Alcoas forventer at etterspørselen etter aluminium vil ta seg opp i løpet av året, og at 2012 vil bli betydelig bedre enn fjoråret.

Selskapet gjentar sin tidligere prognose, som innebærer at aluminiumsetterspørselen skal stige med 7 prosent i år.

Her kan du lese mer om