Salg ga rekordkvartal for Røkke jr.

... og nå drysser det mer på aksjonærene.

OPPTUR: Styreleder Kristian Monsen Røkke i Aker Philadelphia Shipyard sier ser fornøyd med det første kvartalet.
  • Anders Park Framstad
Publisert:

Aker Philadelphia Shipyard melder fredag om sitt sterkeste kvartal noensinne.

Selskapet øker bunnlinjen med 48 prosent til 17,8 millioner dollar sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Økningen er primært drevet av gevinst fra salget av Aker Philadelphias andeler i skrogene 017 og 018 til Crowley i det første kvartalet, skriver selskapet.

Det var i begynnelsen av april at verftet meldte at selskapet Crowley kjøper andelene av skrogene til en prislapp på rundt 33 millioner amerikanske dollar (197 millioner norske kroner).

- Vi er fornøyde med å kunne rapportere både rekordresultat og -utbytte. Begge deler viser verdiene Aker Philadelphia har generert gjennom å skape og investere i Jones Act-eiendeler, i tillegg til tradisjonell skipsbyggingsaktivitet. Vi har solid balanse og venter nok et rekordår, og vil derfor gi tilbake til aksjonærene, sier styreformann Kristian Monsen Røkke i en kommentar.

Styret i Aker Philadelphia Shipyard vedtok ved utgangen av april å betale 17,5 kroner per aksje i utbytte. Dette er noe mer enn tidligere varslet, grunnet det nevnte salget.

Arbeid til 2018

Aker Philadelphia Shipyard ble en av fjorårets vinnere på Oslo Børs etter meldinger om rakettfart i ratene i det såkalte Jones Act-markedet.

Dette er basert på reguleringer som krever at skip som transporterer varer mellom amerikanske havner må være bygget i USA og drevet av amerikanske firmaer.

Aker Philadelphia melder fredag at avtaler for bygging av syv skrog med SeaRiver, Crowley og Matson sikrer skipsbyggingsvirksomheten arbeid gjennom 2018.

Avtalene med de tre selskapene ga verftet en ordrebok på 977,9 millioner dollar ved utgangen av det første kvartalet, og Røkke og co. er også i kontakt med flere aktører for salg av senere produksjon.

- Selskapet er for tiden i samtaler med flere interesserte parter angående en potensiell transaksjon som involverer konstruksjon og salg av fire produkttankere, skrog 025 til 028, der Aker Philadelphia søker å beholde en betydelig økonomisk eksponering i skipene også etter levering.

I tillegg til dette søker verftet fortsatt etter å øke sin produktportefølje med flere andre typer skip.

Aker Philadelphia Shipyards største aksjonær er forvaltnings- og rådgivningsselskapet Converto, som forvalter en rekke investeringer i Aker-konsernet.

Les også:

American Shipping Company vil betale ut utbytte for første gangRøkke om sønnen:-Det gjør en ordblind og uutdannet skoletaper og fisker lykkeligRøkke Jr. trosser slak børs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aker Philadelphia Shipyard

Flere artikler

  1. Aker Philadelphia selger unna skrog

  2. Aker Philadelphia selger selskap

  3. Økt skipsbygning løfter Aker Philadelphia

  4. Gikk glipp av 180 millioner kroner

  5. Kristian Røkke blir Akastor-sjef