Schibsted får straff på Oslo Børs

Heller ikke Bjørn Kjos får tommelen opp av markedet.

NEDTUR: Schibsted er blant selskapene som faller på Oslo Børs onsdag.
Publisert:

Oslo Børs åpner ned onsdag, men ikke så mye man kunne ha fryktet etter til dels markerte nedturer både i USA og Asia.

En rekke viktig selskaper har også sluppet sine kvartalsrapporter i forkant av børsåpning i dag.

Etter kort tids handel er Hovedindeksen ned 0,2 prosent til 581,5 poeng.

Det ble en heller svak dag på Wall Street i går, der S&P 500 falt tilbake 0,9 prosent, og en påfølgende dårlig utvikling i Asia i natt – med Tokyo-børsen ned 2,9 prosent.

- De amerikanske børsene, med teknologiindeksen, Nasdaq i spissen, falt i går kveld. Dette vil sette sitt preg på de europeiske børsene i dag, skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i en kommentar.

Berntsen ventet seg at Oslo Børs vil åpne ned rundt 1,0 prosent i dag.

Også ellers i Europa er bildet labert:

  • DAX-indeksen i Frankfurt er ned 0,4 prosent.
  • CAC 40 i Paris er ned 0,4 prosent.
  • FTSE100 i London er ned 0,3 prosent.

Brentoljen handles for 107,26 dollar fatet – opp 22 cent. Statoil åpner ned 0,3 prosent.

Schibsted-fall

Schibsted sendes ned 3,6 prosent fra start etter å ha levert et brutto driftsresultat (EBITDA) på 551 millioner kroner, før investeringer innen online rubrikk, fra fjorårets nivå på 521 millioner kroner.

Det er imidlertid ikke medievirksomheten som sørger for det. Mediehusene i Schibsted i Norge fikk en EBITDA på 101 millioner kroner – ned 41 millioner kroner.

Årsaken til at Schibsted klarer å styrke resultatet er at selskapets online annonser, segmentet online rubrikk, løftet sitt driftsresultat fra 391 til 454 millioner kroner.

Ifølge Danske Markets var EBITDA 25 prosent sterkere enn forventet, mens inntektene viste seg å være 1 prosent svakere enn forventningene. Det rapporterte driftsresultatet var imidlertid lavere enn forventningene grunnet høyere investeringer

Berntnsen i Netfonds ventet seg Schibsted ned 4 prosent etter resultatene.

Sesongmessig svakt

Før skatt endte Norwegian opp med et underskudd på hele 813 millioner kroner. I fjor var det tilsvarende underskuddet på 160 millioner kroner.

- Første kvartal er normalt sesongmessig svakt og denne gangen er tallene også påvirket av den svake norske kronen mot dollar og euro, samtidig som innleie av fly virker negativt på kvartalsresultatet, sier Bjørn Kjos i en pressemelding onsdag morgen.

Kundeøkning for Telenor

Telenor kunne i første kvartal notere seg seks millioner nye kunder, hovedsaklig i India, Pakistan og Bangladesh.

- Det er selskapets beste kundeøkning på to år, skriver en fornøyd konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i selskapets kvartalsrapport for årets tre første måneder.

Les også

Kundene strømmet til Telenor

Telenor fikk et brutto driftsresultat på 9,3 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 8,4 milliarder kroner i fjor. Ifølge DNB Markets var resultatet rundt tre prosent over konsensusforventningene.

Aksjen løfter seg 1,3 prosent fra start.

Yellen taler

På kalenderen er det få store makronyheter som kan ventes å snu stemningen de neste timene. I Tyskland vil finansmarkedene få tilgang til nye økonomiske data i form av industriordrer fra mars, men det er neppe egnet til å endre psykologien i markedene.

Senere i ettermiddag skal den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen holde en tale i Washington.

Publisert:

Her kan du lese mer om