SAS åpner oljerute mellom Stavanger og Houston

Fra august kan reisende fly direkte mellom oljehovedstadene i Norge og USA, men bare på business.

BARE BUSINESS: I august starter SAS opp oljeruten mellom Stavanger og Houston. Ruten skal opereres med Boeing 737-700 kun innredet med Business Class.
Publisert:

Fra 20. august kan den norske og amerikanske oljenæringen fly direkte mellom de to oljebyene. Da starter SAS nemlig opp en direkterute.

Ruten har lenge vært ønsket av det SAS kaller «toneangivende aktører» i oljebransjen.

- Ruteetableringen er et skreddersydd produkt til et definert marked med et spesielt reisebehov, sier Eivind Roald konserndirektør for salg og marked i SAS, og legger til:

- Den gunstige tidtabellen gir gode forbindelser i hele Skandinavia begge veier, samt at Houston er et knutepunkt sør- og vestover til blant annet Mexico, Los Angeles, Dallas og Phoenix med Star Alliance.

Eivind Roald, konserndirektør for salg og marked i SAS

For å realisere ruten har SAS inngått en såkalt wetlease-avtale med PrivatAir. SAS leier da fly og mannskap for å dekke ruten. Flyet skal males i SAS sine farger, og vil kun være innredet med Business Class.

Flyet som skal fly på ruten er en businessversjon av Boeing 737-700, og ha et SAS Long Haul Business Class konsept om bord, med kun 44 plasser.

I tillegg til underholdningssystemer blir det full servering ombord.

- Gode nyheter! Dette har vi jobbet lenge for, skriver en storfornøyd ordfører i Sola kommune (H) på Twitter om nyheten.

SAS-ruten mellom Houston og Stavanger vil gå hver dag fra 20. august, unntatt på lørdager. De første billettene legges ut for salg 29. april. Ruten settes dermed i gang like før den store oljemessen i Stavanger sparkes i gang 25. august.

Nummer én på ønskelisten

SAS har selv fått gjennomført en undersøkelse i Stavanger-regionen, der 424 selskaper svarte. Nesten halvparten av bedriftene som svarte er i oljenæringen eller relaterte næringer.

Ifølge SAS var Houston-ruten den mest etterspurte og 44 prosent av selskapene hadde reiseaktivitet mellom Stavanger-regionen og Houston. I tillegg svarte 35 prosent av de største selskapene at de venter en økning på i deres reising fremover.

SAS regner selv med at 70.000 passasjerer trafikkerer Stavanger-Houston årlig via forskjellige ruter og mellomlandinger. Ifølge SAS er de selv den tredje største operatøren på strekningen per i dag, uten direkteruten, mens KLM er den største.

Ifølge SAS er det også Houston som er den amerikanske destinasjonen flest forretningsreisende fra Norge drar til.

Innredningen på SAS sitt nye direktefly mellom Houston og Stavanger blir kun basert på 44business class-seter

Les også:

Lufthansa øker i Norge - men måtte kutte i vestlandsruterHer bygges flytypen Norwegian har bestilt 100 avSAS utvider gebyrordning for setevalgLufthansa-sjef kritiserer Kjos og NorwegianSAS-direktør: Vi skal gå i pluss i årNå kommer Fast Track-sikkerhetskontroll på Sola og Værnes

Publisert:

Her kan du lese mer om