Budkrigen om Oslo Børs er i gang: Nasdaq overbyr Euronext

Mens Euronext har sikret seg kontrollen over mer enn halvparten av aksjene i Oslo Børs kommer amerikanske Nasdaq inn fra sidelinjen. De byr syv kroner mer per aksje enn Euronext.

Oslo Børs-bygningen.
Publisert:

Nasdaq AB, som eies av den amerikanske Nasdaq-børsen, melder onsdag at de nå fremsetter et tilbud om å kjøpe alle aksjene i Oslo Børs til 152 kroner per aksje.

Det er syv kroner mer enn budet Euronext har gitt på 145 kroner.

Euronext kom med sitt bud på julaften og har siden den gang sikret seg kontrollen over mer enn halvparten av aksjene i Oslo Børs gjennom at mange aksjonærer har akseptert tilbudet deres.

– Vi har jobbet intensivt siden julen med å få frem et alternativt bud, sier administrerende direktør Lauri Rosendahl i Nasdaq Nordic på en pressekonferanse onsdag.

Storbanker sier ja til Nasdaq

«Tilbyr de beste løsningene»


DNB eier 19,82 prosent av Oslo Børs VPS og sier at de er enige i vurderingene styret i Børsen har gjort:
– DNB har historisk ment at eierskapet i Oslo Børs VPS bør ha en sterk forankring i det norske markedet. Med de alternativene som nå foreligger mener vi at Nasdaq vil tilby den beste industrielle og strategiske løsningen for det norske kapitalmarkedet og for Verdipapirsentralen (VPS), skriver banken i en børsmelding.

Les også:

– Overraskende

Les også

Senterpartiet vil ha Folketrygdfondet inn i Oslo Børs

Les også

– Dette rimer ikke med London-børsens strategi

Les også

Fremtiden til Oslo Børs må sikres ved salg

Publisert:

Her kan du lese mer om