Grove beholder Flyr-aksjene: – Foreløpig er det tap, så liten vits å selge

Privatinvestor Nicolay Grove sitter stille i Flyr etter aksjeras. – Drømte egentlig om en Rolex for gevinsten, men er vel heldig hvis det blir en Timex.

Privatinvestor Nicolay Grove gikk inn med en million kroner da Flyr hentet penger sist uke. I dag hadde han for første gang mulighet til å handle i dem.
Publisert:

Nicolay Grove er en av privatinvestorene som tegnet seg for aksjer for en million kroner i Flyr-emisjonen for en øre per aksje - godt under daværende aksjekurs.

Han var da åpen om at han vurderte å selge seg ut med en gang de 25 milliarder nye Flyr-aksjene kom i handel, som skjedde tidligere torsdag formiddag og sendte aksjekursen bratt nedover.

– Får jeg muligheten til å tjene 20–30 prosent på investeringen tar jeg sannsynligvis det. Historikken tilsier at om man har gevinst på flyaksjer skal man ta den og ta seg en bedre lunsj, sa Grove sist uke.

Torsdag formiddag forteller privatinvestoren at han for øyeblikket sitter stille i båten.

– Foreløpig er det tap så liten vits i det, understreker han om et eventuelt aksjesalg.

– Drømte egentlig om en Rolex for gevinsten, men nå er jeg vel heldig hvis det blir en Timex, fortsetter han, med henvisning til to klokker i helt forskjellige prisklasser.

Grove har jobbet som privatinvestor i flere år, og har blant hatt en gevinst på rundt 50 millioner i solenergiselskapet Rec Silicon. Han har også flere ganger satset på selskaper i krise, som offshorerederiet Dof og riggselskapet Northern Drilling.

Trader solgte

Trader Svend Egil Larsen var blant dem som fikk tildelt aksjer i emisjonen. Han opplyser at han har solgt aksjer med en gevinst på 25.000 kroner.

Larsen tegnet seg for aksjer til 100.000 euro, og han har tidligere opplyst at han fikk tildelt halvparten av det.

Larsen sier han er «skuffet» over «de som som solgte før tiden». Han reagerte også på Twitter. Der stilte han spørsmål om det har vært «tyvstart» i handelen med Flyr-aksjene.

Svend Egil Larsen

Sissener beholder aksjene

Forvalter Jan Petter Sissener, blant arkitektene bak den nye redningsplanen til Flyr, sa tidligere torsdag at det er helt åpenbart at noen bryter reglene. Han mistenker at noen aktører begynte å selge for tidlig.

I den første timen av handelen i Flyr var det handlet 1,5 milliarder aksjer, mens det var 633 millioner aksjer i selskapet.

Markedet ventet torsdag på at investorene som spyttet inn 250 millioner i det kriserammede flyselskapet, skulle kunne begynne å handle sine aksjer - nærmere bestemt 25 milliarder nye aksjer.

Men de nye aksjene kunne ikke handles før de var registrert i Foretaksregisteret, hadde Flyr opplyst. Klokken 10.01 meldte Flyr at de nye aksjene har blitt registrert, noe som betyr at de kan handles.

Finanstilsynet skal se nærmere på handelen i Flyr-aksjen, bekreftet tilsynet torsdag.

Flyr har ingen kommentarer til saken.

Sissener opplyser at han beholder aksjene i selskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om