Tek-fall på Wall Street
Etter en rød start på uken endte tirsdag med tek-fall på New York-børsen.
Slik så de toneangivende indeksene ved stenging tirsdag kveld:
- Industritunge Dow Jones endte på null
- Teknologidominerte Nasdaq falt 0,59 prosent
- Den brede indeksen S & P 500 endte ned 0,16 prosent
Dermed er det den tredje røde dagen for indeksene Nasdaq og S&P. Investorer venter i spenning på Fed-sjef Jerome Powells tale på onsdag, ifølge CNBC.
Trøbbel for Apple
Apple-aksjen falt mandag 2,63 prosent, det laveste på tre uker, etter bekymringer om fremtidig produksjon.
Selskapet kan angivelig få produsert 6 millioner færre iPhoner i år enn planlagt på grunn av uroen ved en Foxconnfabrikk, opplyser en ikke-navngitt kilde til Bloomberg.
Produksjonsproblemene skal først og fremst gjelde den nyeste Pro-modellen, som er den mest kostbare og den mest etterspurte. Apple-aksjen falt mandag 2,63 prosent, det laveste på tre uker.
Uro i Kina
Mandag falt de amerikanske indeksene rundt 1,5 prosent, tynget av uro i Asia.
I helgen har det vært protester mot Kinas strenge coronarestriksjoner og deres nulltoleransestrategi i en rekke store byer. Dette har ført til økt usikkerhet for veien videre for verdens andre største økonomi, i tillegg til ytterligere uvisshet rundt landets etterlengtede gjenåpning.
Asiatiske børser steg imidlertid tirsdag morgen etter spekulasjoner om lettelser i coronatiltak i Kina.
Økonomer i Goldman Sachs anser en 35 prosent sannsynlighet for en resesjon i USA neste år, og tror at en eventuell resesjon vil sannsynligvis være mild.
Ukens Investtech: Tre kjøp for kortsiktige investorer
Kritikk fra Musk
Elon Musk, som nå eier Twitter, truet mandag med å fjerne appen fra App Store og dermed kutte ut en av selskapets største distribusjonskanaler.
Til tross for snakk om ytringsfrihet og sensur, handler Musks angrep mot Apple sannsynligvis mest om penger, skriver CNBC. Twitter-eieren kritiserer Apples politikk om å ta gebyr på 15 til 30 prosent for produkter som selges gjennom App Store.
Ukens «market mover»
På fredag får vi tall på «nonfarm payrolls» fra USA. Jobbtallene omtales gjerne som «månedens viktigste», fordi det beskriver aktiviteten i verdens største økonomi.
For en måned siden var det ventet 200.000 nye jobber, mens fasit ble 261.000. Også denne gangen er det på forhånd ventet 200.000.
I tillegg får vi tall for «ADP employment change» på onsdag.