Norwegian vil overta seks Flyr-fly

Norwegian har signert en intensjonsavtale om å leie seks Boeing 737 Max 8 fly fra flyleasingselskapet ALC. Flyene har tidligere vært fløyet av Flyr.

To av Flyrs Boeing 737 Max 8 parkert på Oslo lufthavn Gardermoen, som etter alle solemerker nå vil bli trukket om i Norwegians farger.
Publisert:

Kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian bekrefter overfor E24 at det er de 6 Max-flyene som tidligere har blitt leaset ut til Flyr.

– Det kan jeg bekrefte, sier Tuman.

Han legger til at en endelig avtale forutsetter at visse vilkår er oppfylt.

Kommunikasjonsdirektør Esben Tuman, Norwegian.

De seks flyene kommer i tillegg til de tre flyene Norwegian allerede leaser fra ALC.

E24 skrev fredag at Norwegian vurderte Flyrs tidligere Max-flåte.

Tuman kan ikke si hvor raskt flyene kan settes i drift, men opplyser at det vil skje i god tid før oppstart av Norwegians sommerprogram.

Les også

Flyr-fly kan bli malt i Norwegians farger

Flyene som Norwegian skal leie er Boeing 737-fly av typen Max 8. Alle tilhører det amerikanske leasingselskapet Airlease Corp. Flyene var inntil tirsdag kveld leid ut på langtidskontrakter til Flyr.

– Tillegget av disse moderne og drivstoffeffektive flyene passer godt med vår flåtestrategi. Det vil også bidra til å motvirke forsinkelser fra Boeing for andre fly som skulle leveres til Norwegian i vår, sier Norwegian-sjef Geir Karlsen i dagens melding.

De nesten helt nye flyene var inntil konkursen høyaktuelle for videreleie til SAS i sommer, ifølge DN. Flyr skulle fra mars av stille med både fly og mannskap. Flyr skulle operere Max-ene på vegne av SAS.

Dette ble det ikke noe av, fordi Flyr gikk konkurs. Og nå kan flyene snart være i hendene til Norwegian dersom intensjonsavtalen fører frem.

Norwegian har tidligere varslet at selskapet vil øke flåten med 10–13 fly til i overkant av 80 fly totalt inn mot sommeren.

Fraktet 1,1 millioner passasjerer

Norwegian fylte nær 78 prosent av setene i årets første måned. Det viser selskapets trafikktall som kom tidligere i dag. De viser også at flyselskapet fraktet 1,1 millioner passasjerer i januar.

I desember fløy 1,3 millioner passasjerer med Norwegian, mens passasjertallet var 1,4 millioner i november og 1,9 millioner i september og oktober.

Les også

Norwegian fraktet 1,1 millioner passasjerer i januar

Publisert: