Jan Petter Sissener kan si nei til å utsette Norwgians lån – aksjen faller

Investorens fond sitter på en stor post i flyselskapets obligasjonslån, og er skeptisk til å takke ja til tilbudet som skal utsette Norwegians gjeldsbyrde.

Jan Petter Sissener er skeptisk til å utsette Norwegian obligasjonslån. Hans fond sitter på en stor post i lånet.

Foto: Therese Alice Sanne VG
  • Asgeir Aga Nilsen
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Norwegians milliardgjeld har på ny blitt aktualisert etter at flyselskapet tidligere denne uken ba obligasjonseierne om utsettelse av låneforfall.

Nå sier hedgefondet Sissener Canopus til Finansavisen at man trolig ikke vil godta en utsettelse.

Ifølge avisen er Sissener-fondet den største kjente eieren av gjelden til Norwegian. Sissener Canopus eier 18,1 millioner euro, i lånet på 250 millioner euro.

Norwegian-aksjen falt kraftig på Oslo Børs etter at nyheten ble kjent. Ved 13-tiden handlet aksjen ned over åtte prosent, men har deretter hentet seg inn til et fall på 5,6 prosent.

– Skeptiske

– Vi er ganske skeptiske, for å si det forsiktig, sier Philippe Sissener, som er ansvarlig for obligasjonene i selskapet, og sønn av Jan Petter Sissener til FA.

Les også

Norwegian ber kreditorene om låneutsettelse: Tilbyr avgangstider i London som pant

Han sier videre at det er komplekst å forstå hvordan man kan få realisert pantet i de mye omtalte avgangstidene på London-flyplassene Gatwick.

Til Dagens Næringsliv sier far Jan Petter Sissener at feilen i flyselskapet er en kapitalstruktur med for mye gjeld og for lite egenkapital.

– Vi skulle gjerne sett en større emisjon som rettet opp i balansen en gang for alle, sier Sissener til DN.

Samtidig opplyser han at fondet regner med å ta en beslutning rundt en betalingsutsettelse i løpet av onsdag ettermiddag.

Jan Petter Sissener sier til TDN direkt at grunnen til at det står forskjellig i de to avisene trolig skyldes at det er to forskjellige personer som er intervjuet. Han presiserer at det er sønnen som styrer dette.

Sønnen Philippe bekrefter overfor nyhetsbyrået at de «nok vil» stemme nei til foreslåtte endringer i obligasjonslånet slik de står i dag.

Les også

Norwegian vil bla opp 195 millioner for å få kreditorenes ja

Ba om utsettelse

Flyselskapet står i en prosess der alle steiner snus for at selskapet skal gå fra store underskudd til lønnsomhet.

Blant annet er aksjene solgt i Bank Norwegian, og denne uken ba Norwegian kreditorene i to av obligasjonslånene om å få en utsettelse på to år i hvert av lånene i bytte mot at de får avgangstider (slot'er) på Gatwick som sikkerhet.

Flyselskapet har vokst med en enorm takt de siste årene, men en økt oljepris, problemer med Max- og Dreamliner-fly, samt en beintøff konkurranse har satt finansene under et kraftig press.

I tillegg til å ta grep for å bedre den daglige lønnsomheten har Norwegian også måttet finne en løsning på gjelden som forfaller fremover.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian

Flere artikler

  1. – Mye bedre om de kunne gjøre en emisjon

  2. Skjebnemøte for Norwegian mandag

  3. Sissener-fond og investor Arne Fredly inn i Norwegian-aksjen

  4. Eier du Norwegian-gjeld, kan du bli sittende med denne hangaren

  5. Obligasjonseierne godtok Norwegians redningsplan