Crew-dobling på en uke

Crew Gold har steget over 100 prosent på under en uke, men analytiker utelukker ikke ny kriseemisjon.

GÅR FOR GULL: Crews gullgruve i Nalunaq.
Publisert: Publisert:

Gruveselskapet Crew Gold

OSE

CRU

har siden Oslo Børs stengte forrige fredag steget over 100 prosent (inkludert dagens oppgang). Det kriserammede selskapet har fått juling på børsen dette året, der spekulasjoner rundt finansieringssituasjonen samt en emisjon med dumpingkurs har sendt aksjen nedover.

Følg Crew-aksjen på E24Børs

Vellykket emisjon

På tirsdag ble det kjent at kriseemisjonen på 340 millioner aksjer var gjennomført. Dermed har selskapet hentet inn 102 millioner friske kroner. Analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities begrunner kursbykset med en vellykket emisjon.

- Jeg vil anta at dette dels skyldes at emisjonen er overstått og lettelse over at Ulltveit-Moe deltok i denne. Dernest har sammenlignbare selskaper og gullprisen hatt en positiv utvikling, sier Myrseth til E24.

Kursoppgangen denne uken blir dermed nesten ubetydelig hvis man ser året under ett, der aksjen har falt rundt 93 prosent.

Stort utfallsrom

Analysesjefen påpeker at det er stor usikkerhet rundt fremtiden og at ytterligere kriseemisjoner ikke kan utelukkes.

- Når det gjelder utviklingen fremover i aksjekursen, er det eneste som kan sies med sikkerhet at utfallsrommet er stort. Crew har mye gjeld og lite cash, selv etter den siste emisjonen, og dette gjør at selv små negative avvik kan tvinge frem nye kriseemisjoner.

Myrseth sier han er avventende til aksjen på dagens nivåer.

Fredag ettermiddag stiger Crew-aksjen 15,1 prosent til 0,61 kroner.

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om