Norwegian avlyser kvartalpresentasjonen

Coronaviruset har fra før tvunget Norwegian til å utsette kvartalsrapporten med én måned. Nå dropper flyselskapet presentasjonen, og vil heller komme med en oppdatering om resultatet.

Helge Mikalsen
 • Ine Brunborg
 • Hanna Ghaderi
 • Marius Lorentzen
Publisert:,

Flyselskapet Norwegian hadde allerede utsatt fremleggelsen av resultatet for første kvartal fra 30. april til 28. mai.

Nå er dette avlyst. Det blir ingen kvartalspresentasjon, men selskapet vil komme med en «resultatoppdatering» torsdag, ifølge en børsmelding fra selskapet.

– Vi publiserer resultatene for kvartalet som vanlig den 28. mai, men det vil være en forenklet rapportering, sier investorkontakt Martine Undeli Bekkelund til E24.

– Grunnen er at vi har en del permitteringer også på administrasjonsnivå som også gjør at arbeidet som kreves med en vanlig kvartalsrapportering er omfattende, og man velger da å gjøre en mindre versjon av det, sier Bekkelund.

Norwegian varsler samtidig at de avlyser presentasjonen av tallene, og viser også her til restriksjonene i forbindelse med coronaviruset.

Les børsmeldingen fra Norwegian her

Ikke et krav

Det er ikke lenger et krav om at børsnoterte selskaper i Norge må offentliggjøre kvartalsrapporter, men de fleste selskapene har fortsatt å gjøre det etter regelendringen som trådte i kraft i 2017.

Børsnoterte selskap må imidlertid offentliggjøre halvårs- og årsrapporter i henhold til verdipapirloven.

«Utstederne anbefales i henhold til Oslo Børs' IR-anbefaling å publisere delårsrapport for første og tredje kvartal i tillegg til det lovpålagte kravet til års- og halvårsrapport», skriver Oslo Børs på sine nettsider.

Børsen anbefaler at kvartalsrapportene kommer «så raskt som mulig og senest den 15. i den andre måneden etter regnskapsperiodens utgang» – altså 15. mai for første kvartal.

Publiseringen av Norwegians rapport for første kvartal var i utgangspunktet lagt til den 30. april. Denne dagen ble i stedet brukt til et møte med obligasjonseierne i forbindelse med refinansieringen i selskapet, før Norwegian holdt en heldigital generalforsamling med ledelsen på videolink noen dager senere.

Les også

Norwegian utsetter fremleggelse av kvartalsrapport

Her kan du lese mer om

 1. Turbulensen i Norwegian
 2. Coronaviruset
 3. Norwegian
 4. Flyselskaper
 5. Regnskap og resultater
 6. Resultatrushet
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Norwegian-smell på 3,3 milliarder kroner

 2. Norwegian kansellerer kjøpet av 97 Boeing-fly og tar rettslige skritt

 3. Norwegian må skaffe mer penger i høst: Skal i nytt møte med to statsråder

 4. Annonsørinnhold

 5. Norwegian bekrefter avtale med leasingselskaper

 6. Norwegian-sjefen om neste fase: – Setter vi inn hele apparatet med en gang vil selskapet velte