Laksekjempen Mowi varsler resultatfall i tredje kvartal

Mowi
Publisert:

Laksegiganten Mowi opplyser at det operasjonelle driftsresultatet i tredje kvartal endte på rundt 146 millioner euro, ned fra 207 millioner euro i samme kvartal i i fjor.

På forhånd var ventet at selskapet ville legge frem et operasjonelt driftsresultat på 155 millioner euro, ifølge Infront Data for TDN Direkt.

Samtidig har selskapet slaktet 117.000 tonn i løpet av kvartalet, fire tonn over både analytikernes og selskapets anslag.

Driftsresultatet for den norske oppdrettsvirksomheten ender på 1,65 euro per kilo i tredje kvartal, mot en forventning på 1,63 euro per kilo.

Samtidig leverer den chilenske delen et driftsresultat på 1,30 euro per kilo (ventet 0,97 euro), den skotske 1,35 euro per kilo(1,54 euro) og den kanadiske 0,00 euro per kilo (0,74 euro).

Årsaken til at den kanadiske virksomheten ikke gir penger på bok for selskapet er at laksekjempen så sent som søndag meldte at ti lisenser i Canada var suspendert. Dette har selskapet tidligere varslet at gir en negativ effekt på 5 millioner euro i driftsresultatet for tredje kvartal.

Selskapet opplyser at netto gjeld ved utgangen av kvartalet var på 1.230 millioner euro, noe over forventningen på 1.210 millioner euro.

Mowi legger frem den fullstendige kvartalsrapporten 30. oktober.

Meldingen fra selskapetMidlertidig suspensjon av 10 lisenser for Mowi Canada