Skepsis i fagmiljøet til Facebooks kryptovaluta

Facebooks planlagte kryptovaluta libra blir møtt med skepsis i fagmiljøet.

Foto: Dado Ruvic REUTERS
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ved en sammenkomst under Londons finansteknologiuke ble de om lag 100 frammøtte i rommet bedt om å rekke opp hånden om de ikke ville være villige til å bruke libra.

Omtrent to tredeler rakte opp hånden. De 100 omtales av AFP som eksperter og mediefolk som følger sektoren nøye.

Helen Disney, som er grunnlegger og sjef for Unblocked Events, som promoterer blokkjedeteknologien som brukes for å lage mange kryptovalutaer, sier det er tvil i miljøet om hvordan det skal føres tilsyn med Facebooks kryptovaluta.

Hun sier folk er «bekymret».

Utfordrer bitcoin

Facebook kunngjorde planene om å lage kryptovalutaen, som blir ansett som en utfordrer til giganten bitcoin, i juni. Forventet lansering er i første halvdel av 2020.

Men der bitcoin er desentralisert, vil libra bli styrt i fellesskap av 100 partnerfirmaer. Facebook blir bare en av flere stemmer i organisasjonen, men parallelt bygger nettgiganten en digital lommebok kalt Calibra, som kan brukes til å oppbevare den nye valutaen.

Facebook har fått med seg 28 partnere, deriblant Visa, MasterCard, Paypal og Uber, i utviklingen av libra.

En nonprofit-organisasjon basert i Genève skal på vegne av skaperne overvåke valutaen og råde over et fond med tradisjonelle penger som skal brukes til å holde den stabil.

Valutaen skal være regulert og i tråd med lokalt lovverk i markedene den er til stede i, både med tanke på svindel, hvitvasking og andre mulige utfordringer, ifølge Calibra-ledelsen.

Publisert:

Flere artikler

  1. Facebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet

  2. Lanserer kryptovaluta i 2020

  3. Mener Facebooks kryptovaluta vil bli tryggere enn bitcoin

  4. Annonsørinnhold

  5. Nytt selskap trekker seg fra Facebooks kryptosatsing

  6. Betalt innhold

    Dette skiller Libra fra bitcoin