Aksjonærer saksøker Danske Bank - krever over ti milliarder kroner

SAKSØKES: Aksjonærer krever milliarder fra storbanken.
Publisert:

Flere aksjonærgrupper har saksøkt storbanken for 7,6 milliarder danske kroner etter hvitvaskingskandalen i Estland. Det tilsvarer 10,4 milliarder norske kroner.

Det kommer frem i bankens årsregnskap.

Danske Ekstra Bladet omtalte saken først.

Samlet har 241 aksjonærer et søksmål på 6,3 milliarder danske kroner, mens det 27. desember i fjor også ble inngått et separat søksmål av 63 aksjonærer med krav på rundt 1,3 milliarder danske kroner, fremgår det.

Les på E24+

BAKGRUNN: Dette er skandalen som felte den norske Danske Bank-sjefen

Flere søksmål

Danske Bank opplyser at de har blitt saksøkt flere ganger, første gang i januar i fjor. Da ble banken i New York saksøkt angivelig saksøkt av en eier av Danske Banks American Depository Recepits, skriver Ekstra Bladet.

Samtidig har en rekke land satt i gang etterforskning av saken, som dreier seg om mulig hvitvasking av inntil 200 milliarder euro fra Russland og andre østblokkland til Vesten fra 2007 til 2015.

Aksjen faller

Danske Bank-aksjen faller onsdag formiddag 2,7 prosent til kurs 111,7 danske kroner.

KLP bekreftet i slutten av januar til DN at de er én av dem som saksøker banken. De mener at de har tapt penger som følge av det store fallet i aksjekjursen.

– Verdien av vår investering i banken har halvert seg på to år. Da har vi et ansvar som forvalter av pensjons- og sparepenger å sørge for at vi får vår del av eventuelle rettsoppgjør, sa Jeanett Bergan, leder for ansvarlige investeringer i KLP, til Dagens Næringsliv den gang.

Bedre enn ventet fra Danske Bank
Publisert:
Gå til e24.no