Svakere resultat og lavere inntekter for Subsea 7 i tredje kvartal

For 2020 venter selskapet nå høyere inntekter. – 2019 er forventet å representere det laveste punktet i sykelen for gruppens lønnsomhet, fremgår det.

Publisert:,

Undervannsentreprenøren Subsea 7 la torsdag morgen frem tall for årets tredje kvartal som viste lavere inntekter og svakere resultat enn året før:

  • Det justerte driftsresultatet før avskrivninger (ebitda) ble 181 millioner dollar i perioden, ned fra 217 millioner dollar i fjorårets tredje kvartal.
  • Inntektene landet på 951 millioner dollar, ned fra 1,1 milliarder dollar i tredje kvartal 2018.

På forhånd var det ventet at resultatet ville ende på 178 millioner dollar, av en ventet omsetning på 1,1 milliarder dollar, ifølge Infront TDN Direkt.

– Godt posisjonert for vårt neste kapittel

Ordreinntaket i perioden endte på 1,4 milliarder dollar, fordelt på seks kontraktstildelinger. Selskapets ordrebok er per utgangen av tredje kvartal på 4,9 milliarder dollar.

– Vår kapabilitet i tidlig arbeid, ingeniørarbeid og integrert service tiltrekker seg oppmerksomhet i et marked som fortsetter å gradvis hente seg inn, uttaler Subsea 7-sjef Jean Cahuzac, som pensjonerer seg ved årsskiftet, i forbindelse med rapporten.

Det til tross for en lav oljepris og disiplinerte kapitalinvesteringer hos oljeselskapene, påpekes det.

Subsea-selskapene ble som resten av oljeservicebransjen rammet hardt av oljenedturen i 2014.

– Vi er godt posisjonert for vårt neste kapittel, støttet av en bedring i olje- og gassmarkedene, vekst i offshore vind og med et økt fokus på energitransaksjoner, sier Cahuzac.

Venter høyere inntekter i 2020

Subsea 7 nedjusterer også sine forventninger for 2019 i forbindelse med rapporten, og spår nå en lavere omsetning i år enn i fjor.

Selskapet forventer riktignok at både omsetningen og det justerte driftsresultatet vil være høyere i 2020 enn i år, fremgår det.

«2019 er forventet å representere det laveste punktet i sykelen for gruppens lønnsomhet. Prosentmarginen vil bruke lenger tid på å hente seg inn da prosjekter inngått på lav prising tidligere nå beveger seg mot utførelse offshore», fremgår det.

Driftsinvesteringene ventes å lande på mellom 250 og 270 millioner dollar i 2019, skriver Infront TDN Direkt.

Tidligere ventet Subsea 7 driftsinvesteringer på mellom 270 og 290 millioner dollar i 2019.

Subsea 7-aksjen er så langt i år opp ni prosent til kurs 90,76 kroner på Oslo Børs.