De bygger Norge

Veidekke vil skille ut eiendomsvirksomheten

Veidekke har besluttet å dele konsernet i to separate selskaper. Samtidig åpner de for børsnotering, og har mottatt henvendelse fra «en seriøs aktør» med interesse for kjøp av eiendomsvirksomheten.

Eirik Halvorsen
 • Hanna Ghaderi
Publisert:,

Styret i Veidekke har i styremøte i dag besluttet å dele konsernet i to separate virksomheter og etablere eiendomsvirksomheten med endret eierstruktur.

Samtidig åpner mandatet for børsintroduksjon, å dele virksomheten til Veidekkes aksjonærer, og salg av hele eller en andel av eiendomsvirksomheten.

De forskjellige alternativene vil bli vurdert, fremkommer det av en melding onsdag.

Årsaken til omstruktureringen er at Veidekkes nåværende verdsettelse etter styrets vurdering ikke fullt ut gjenspeiler verdien av dagens virksomhet.

– Etter mange år med solid vekst og inntjening er Veidekke ved et veiskille der vi mener videre utvikling best ivaretas gjennom to selvstendige selskaper. Styrebeslutningen markerer således et skille og et stort skritt fremover i arbeidet med å tilrettelegge for økt langsiktig verdiskapning for Veidekkes aksjonærer, sier Svein Richard Brandtzæg, styreleder i Veidekke.

Arbeidet skjer i samarbeid med ABG Sundal Collier og advokatfirmaet Schjødt som er henholdsvis selskapets finansielle og juridiske rådgiver.

Styret forventer at endelig beslutning om transaksjonsmodell og gjennomføring vil finne sted i løpet av første halvår 2020.

Les meldingen her

Les også:

Les også

Veidekke Anlegg kutter 50 ansatte

Les også

– Bompengeopprøret skaper muligheter

Her kan du lese mer om

 1. De bygger Norge
 2. Veidekke
 3. Aksjelive
 4. Svein Richard Brandtzæg
 5. Børsnotering

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Børskommentar: Veidekke har levert en gavepakke til aksjonærene

 2. Veidekke-aksjen stiger kraftig på Oslo Børs

 3. Veidekke-sjefen mener oppsplitting øker aksjonærverdiene

 4. Annonsørinnhold

 5. Tollefsen og Fredriksen kjøper Veidekkes eiendommer

 6. Betalt innhold

  Børskommentar: Burde Veidekke-tapene vært oppdaget tidligere?