Kongsberg Automotive avlyser generalforsamling - ikke nok interesse for milliardinnhenting

Nå jobber selskapet videre med å finne alternative kilder til finansiering.

Corona-pandemien har rammet bilindustrien betydelig, der produksjon har blitt stanset i store deler av Europa, Nord-Amerika og til en viss grad Asia.
Publisert:

Bildelprodusenten Kongsberg Automotive meldte i starten av april at det ønsket å hente inn i overkant av en milliard kroner gjennom en kapitaløkning, for å møte et ventet bratt inntektsfall i forbindelse med coronakrisen.

Onsdag ettermiddag skriver selskapet at det ikke har klart å gjennomføre kapitalinnhentingen, som sannsynligvis ville blitt gjort gjennom utstedelse av konvertible obligasjoner og aksjer, før den tidligere varslede ekstraordinære generalforsamlingen i morgen, torsdag 30. april.

Det fordi enkelte investorer har bedt om «mer tid til å bedre forstå Kongsberg Automotive». Selskapet avlyser derfor den ekstraordinære generalforsamlingen. Styret skrev i innkallingen til denne at det planla å gå i gang med innhentingen i forkant.

Jobber videre med å skaffe penger

Kongsberg Automotive forklarer at det jobber videre med å finne alternative kilder til finansiering, der det opplever fremgang med å kunne bedre likviditeten uten at det skytes inn frisk kapital.

Selskapet påpeker også at gradvis oppstart av stengte bilfabrikker kan gjøre behovet for egenkapital mindre.

Corona-pandemien har rammet bilindustrien betydelig, der produksjon har blitt stanset i store deler av Europa, Nord-Amerika og til en viss grad Asia.

Situasjonen har senket Kongsberg Automotive-aksjen, som er ned 87 prosent på Oslo Børs i år. Markedsverdien til bildelprodusenten er nå på like over 358 millioner kroner.

Resultatras

Kongsberg Automotive fikk et resultat etter skatt på negative 12,1 millioner euro i første kvartal, mot overskuddet på 13,8 millioner euro året før. Det kom frem i selskapets kvartalsrapport sist uke.

Før skatt var resultatet på minus 10 millioner euro, ned fra positive 19,1 millioner euro i 2019. Brutto driftsresultat (ebitda) 19,4 millioner euro i kvartalet, ned fra 32,1 millioner euro året før.

Omsetningen landet samtidig på 262,1 millioner euro, ned fra 306,5 millioner euro året før, og under selskapets egen guiding på 278 millioner euro. Inntektsfallet var hovedsaklig drevet av nedgang i Nord-Amerika og i Europa på grunn av virusutbruddet.

Kongsberg Automotive hadde en kontantbeholdning på 57 millioner euro ved utgangen av kvartalet.

Publisert: