Børsdagen

Oslo Børs steg markant onsdag: – Jeg synes det har gått for mye nå

Robert Næss i Nordea er skeptisk til børsoppgangen i april. – Jeg er usikker på hvor fort vi er tilbake til normalsituasjonen, sier han.

Investesteringsdirektør  Robert Næss i Nordea følger tett med på verdens børser.

Eivind Senneset
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Oslo Børs steg onsdag for tredje dag på rad, med en markant oppgang på 1,93 prosent i løpet av handelen.

Dermed er Hovedindeksen opp rundt ni prosent i april. Siden årsskiftet er børsraset som kom på grunn av coronaviruset blitt hentet inn til et fall på om lag 17 prosent.

– Jeg er litt overrasket over at oppgangen har vært så betydelig, for inntjeningsåret 2020 blir definitivt krevende, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea til E24 om den siste tidens børsutvikling.

Les også

Wall Street skyter opp fra start

– Synes det har gått for mye nå

Bykset onsdag kom etter flere selskaper, blant annet sportsutstyrskjeden XXL og aluminiumskjempen Hydro, la frem tallene sine før første kvartal. XXL-aksjen steg 18,65 prosent onsdag, mens Hydro løftet seg 7,94 prosent.

– Ser du på Oslo Børs, så er best case at inntjeningen faller 30 prosent i år, mens med de mest negative analytikerne så kan det bli opp mot 90 prosent, forklarer Næss.

– Kan det da fortsette å stige?

– Det kan fint holde seg på det nåværende nivået, men da må man være sikker på at 2021 blir supert. Og jeg er usikker på hvor fort vi er tilbake til normalsituasjonen. Så jeg synes det har gått for mye nå, svarer investeringsdirektøren.

Oslo Børs løftes samtidig av at prisen for et fat nordsjøolje (brent spot), som brukes som referanse for oljehandel globalt, er opp åtte prosent for dagen – til rundt 22,7 dollar. Det er fortsatt bratt ned fra toppnivået tidligere i år.

I USA er de toneangivende børsene opp rundt to prosent onsdag ettermiddag norsk tid.

Biotek-løft

Blant de klare Oslo Børs-vinnerne onsdag er det Trond Mohn-dominerte biotekselskapet Bergenbio, etter at det sent tirsdag kveld meldte at legemiddelet deres, bemcentinib, har blitt valgt ut til en britisk coronastudie.

Bergenbio endte opp 86 prosent. Omsetningen av biotekaksjen var på 412,8 millioner kroner.

Les også

Tellef Ormestad (61) er blitt 30 mill. rikere på biotek i viruskrisen

Arctic-analytiker Pål Falck sier det er en svært god nyhet for Bergenbio at bemcentinib ble valgt ut til å være den første behandlingen som tas inn i det nye in ACCORD-initiativet i Storbritannia.

– Rask utvikling og godkjenning av nye behandlinger for Covid-19 er særdeles viktig for å få kontroll på pandemien, skriver analytikeren i en e-post til E24.

Les også

Stig har realisert tap på åtte mill. i Norwegian: – Hjertet vant nok kampen mot hjernen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Formuen økte med 600 millioner på minutter

  2. Bergenbio-legemiddel er valgt ut til coronastudie

  3. Kun Argentina har slått Oslo Børs de siste 50 dagene

  4. Annonsørinnhold

  5. Oslo Børs snudde til pluss

  6. Hovedindeksen tilbake over 800 poeng – har steget 26 prosent fra bunnen