Dingser til skolestart

Stor guide: Se hvilke mobiltelefoner og nettbrett som anbefales til skole- og studiestart.

Ny telefon? Vi guider deg gjennom hvilke telefoner og nettbrett som er prisgunstige og best nå i skolestarten.
  • Kurt Lekanger (tek.no)
Publisert:

Amobil.no: Neste uke starter skolene mange steder i landet, og mange ønsker seg kanskje en ny mobiltelefon, et nettbrett, eller kanskje nytt tilbehør til mobilen. Hva med et sett nye hodetelefoner så du kan lytte til musikk med best mulig lydkvalitet når du gjør leksene?

Amobil.no har funnet frem til noen av de mest aktuelle produktene for deg som begynner på skolen igjen – enten du går i grunnskolen, på videregående – eller kanskje er i gang med høyere utdanning.

Vi starter med det kanskje viktigste spørsmålet for mange: Hvilken telefon skal jeg velge?

NB: Angitte priser er uten abonnement, men de fleste telefonene kan kjøpe subsidiert fra de ulike operatørene.

Mobiltelefon – rimelig prisklasse

Er du ute etter en rimelig mobiltelefon, har du ganske mye å velge i – men ikke alt er like bra.

Mange av de billigste Android-mobilene har for eksempel så lite lagringsplass og så svak prosessor, at de ofte er mer til irritasjon enn nytte. Heldigvis finnes det unntak. Her er to gode kjøp:

ZTE Blade III koster under tusenlappen uten abonnement. Avansert billigmodell.

ZTE Blade III

Denne telefonen fra ZTE koster under tusenlappen, og er naturlig nok ingen teknologibombe. Men den er blant de mest avanserte billigmodellene, og har mye teknologi og en god skjerm i sin prisklasse.

Les testen av ZTE Blade III

Finn beste pris på ZTE Blade III i Prisguide

Huawei Ascend G300 - enkel og billig startmodell.

Huawei Ascend G300

Denne billigmobilen har mange likheter med ZTE Blade III på teknologisiden, blant annet den samme prosessoren og en like stor skjerm med samme oppløsning. Dette er ingen rask telefon, men vil du ha en enkel og billig modell er dette et bra sted å starte. Pris fra rundt 1700 kroner.

Les testen av Huawei Ascend G300

Finn beste pris på Huawei Ascend G300 i Prisguide

Mobiltelefon – mellomklasse

Har du råd, anbefaler vi at du går opp litt i pris og velge en telefon i mellomklassen – i stedet for de aller billigste modellene.

I mellomklassen finner du telefoner fra rundt 2500 kroner og opp til litt over 3000 kroner.

Samsung Galaxy S3 4G er fortsatt et godt kjøp selv om modellen begynner å trekke litt på årene.

Samsung Galaxy S3 4G

Med en prislapp på rundt 3000 kroner er fjorårets toppmodell fra Samsung nå et svært godt kjøp. Den har noe bedre resultater i ytelsestester enn for eksempel Huawei Ascend P6, og den kommer med 4G-støtte. Pris fra ca 3000 kroner.

Les testen av Samsung Galaxy S3 4G

Finn beste pris på Samsung Galaxy S3 4G i Prisguide

LG Optimus G

LG Optimus G er på grunn av prisen ett av de beste android-kjøp for tiden.

Prisen på denne LG-modellen gjør at den er ett av de beste Android-kjøpene akkurat nå. Du får en kraftig og velutstyrt 4G-mobil med god skjerm og mange smarte funksjoner. Priser fra 3400 kroner.

Les testen av LG Optimus G

Finn beste pris på LG Optimus G i Prisguide

Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820 har Windows Phone 8 operativsystem og gir mye for pengene.

Vil du prøve noe annet enn Android, kan Lumia 820 være et godt alternativ. Denne Windows Phone 8-mobilen har gått ganske kraftig ned i pris siden den ble lansert, og fremstår nå som en av de Windows-mobilene som gir deg mest for pengene. Priser fra 2550 kroner.

Les testen av Nokia Lumia 820

Finn beste pris på Nokia Lumia 820 i Prisguide


Mobiltelefon – toppmodell

Noen ganger er bare det beste godt nok. Og i mobilverdenen er det flusst med valgmuligheter for den som vil ha et produkt fullspekket med avansert teknologi.

Hva med iPhone 5? Noen vil kanskje savne Apples iPhone 5 på listen, men siden det er et år siden denne ble lansert henger den litt etter på teknologisiden i forhold til toppmodellene i Android-verdenen.

Dessuten er det nye iPhone-modeller på gang i høst – dermed kan det være en fordel å vente en liten stund for den som vil ha det råeste på Apple-fronten.

Her er noen andre alternativer:

Samsung Galaxy S4 Active

Samsung Galaxy S4 Active: Vanntett versjon av Samsungs toppmodell og storselger S4.

Dette er en vanntett versjon av Samsungs toppmodell Galaxy S4. Telefonen har topp spesifikasjoner, og en god skjerm – og det at den tåler vann er et stort pluss. Pris fra 4300 kroner.

Les testen av Samsung Galaxy S4 Active

Finn beste pris på Samsung Galaxy S4 Active i Prisguide

Sony Xperia Z

Sony Xperia Z: Tåler vann og en av de beste på markedet.

Da vi testet Sonys supermobil Xperia Z i februar, konkluderte vi med at det var den beste telefonen vi hadde testet. Dette er fortsatt en av de beste mobiltelefonene på markedet, og telefonen har ikke minst en svært stilig og slank design. Pris fra 4100 kroner.

Les testen av Sony Xperia Z

Finn beste pris på Sony Xperia Z i Prisguide

HTC One

HTC One har flott kvalitet og topp design.

HTC har laget en mobiltelefon der fokus har vært like mye på et lekkert utseende, som på det siste av mobilteknologi. Her får du også høy ytelse, en imponerende skjerm, god byggekvalitet og innebygde høyttalere med overraskende god lydkvalitet. Pris fra 4800 kroner.

Les testen av HTC One

Finn beste pris på HTC One i Prisguide

Sony Xperia ZR - vanntett mobil med toppspesifikasjoner.

Sony Xperia ZR

Er du ute etter en vanntett mobil med topp spesifikasjoner, men som ikke er for stor, er Xperia ZR antagelig det beste kjøpet du kan gjøre. Pris fra 4100 kroner.

Les testen av Sony Xperia ZR

Finn laveste pris på Sony Xperia ZR i Prisguide

NB: Angitte priser er uten abonnement, men de fleste telefonene kan kjøpe subsidiert fra de ulike operatørene.

Nettbrett

Selv om mange i dag har bærbare PC-er på skolen, er det likevel få elektroniske duppeditter som er mer praktiske i skolesammenheng enn et nettbrett.

Men hvilket nettbrett bør du egentlig kjøpe? Det første du må avgjøre, er om du skal gå for et Android-nettbrett, eller om du som mange andre skal velge Apples iPad. Her er det ikke noe fasitsvar.

Ipad eller Android? Et Android-nettbrett har på mange måter flere muligheter enn en iPad, men samtidig er det fortsatt et problem på Android at veldig mange apper ikke er optimalisert for de store nettbrettskjermene.

Det er rett og slett mye enklere å finne virkelig gode apper for store skjermer til iPad. Samtidig er også iPad-en enklere å bruke – kanskje på bekostning av de mest avanserte mulighetene for å tilpasse brukergrensesnittet som du har på Android-nettbrett.

Apples iPad-er er fortsatt supre produkter, men vær oppmerksom på at Apple høyst sannsynlig lanserer nye og oppgraderte modeller i løpet av høsten. Må du ikke kjøpe nå, kan det altså lønne seg å vente.

Her er våre anbefalinger:

Nettbrett med liten skjerm

iPad Mini

Ipad mini: Liten vekt gjør det lett å holde med en hånd.

Apple iPad mini er et nettbrett det er lett å forelske seg i. Den lave vekten fører til at du kan bruke nettbrettet lenge uten å bli sliten av å holde det. Størrelsen er perfekt til å holde i én hånd, og investerer du i et lite Bluetooth-tastatur til det også og installerer en god notatapp (for eksempel Evernote), har du et fantastisk godt skoleverktøy. Pris fra 3750 kroner.

Les testen av iPad Mini

Finn beste pris på iPad Mini i Prisguide

Acer Iconia A1

Acer Iconia A1 har en prislapp som passer for studenter.

Acer Iconia A1 er et stilrent Android-nettbrett, med god kvalitetsfølelse, mye teknologi og mye teknologi i forhold til prisen. Dette er et bunnsolid nettbrett med en prislapp som passer fint for en slunken studentlommebok. Pris fra 1440 kroner.

Les testen av Acer Iconia A1

Finn beste pris på Acer Iconia A1 i Prisguide

Google Nexus 7

Google Nexus 7 er et av det bedre Androidbrettene. Men her kommer det straks ny versjon, så det kan være lurt å vente på det.

Vil du ha et lite og velutstyrt Android-nettbrett som ikke koster altfor mye, da bør du også ta en kikk på Google Nexus 7. Nettbrettet kom nettopp i en oppgradert versjon, som vi i skrivende stund ikke har testet – så det kan være verdt å ha litt is i magen og vente på denne testen, og så kjøpe oppfølgeren.
Pris fra 1300 kroner.

Les testen av Google Nexus 7

Finn beste pris på Google Nexus 7 i Prisguide


Nettbrett med stor skjerm

Apple iPad, 4. generasjon

Apple Ipad fjerde generasjon er fortsatt et av de beste store nettbrettene.

Apples fjerde generasjon iPad er uten tvil ett av de absolutt beste nettbrettene på markedet akkurat nå, selv om det er snart ett år siden det kom.

Det er enkelt å bruke, har topp ytelse og et suverent utvalg med kvalitetsapper tilpasset den store skjermen. Pris fra 4870 kroner.

Les testen av Apple iPad

Finn beste pris på Apple iPad i Prisguide

Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet Z er tynnere og lettere enn andre brett – og vanntett!

Sony Xperia Tablet Z er tynnere og lettere enn andre brett med 10-tommer skjerm, og skjermen har høyere oppløsning enn det vi er vant til på Android-brett.

Dette er rett og slett et imponerende Android-nettbrett med et utseende som skiller seg ut. Og det er vanntett! Pris fra 5000 kroner.

Les testen av Sony Xperia Tablet Z

Finn beste pris på Sony Xperia Tablet Z i Prisguide

Mer?Les også guide til ulike tilbehør her!

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. De ti beste tingene å bruke skattepengene på

  2. Selg din gamle telefon: Du kan ha en tusenlapp liggende i skuffen

  3. - Toppmodellens egenskaper forsvarer ikke en forskjell på over 2.000 kr

  4. Sony lanserermonstertelefon

  5. Samsung har lansert den raskeste Android-telefonen