Rød Wall Street venter på Bernanke

Wall Street falt tirsdag. Investorene venter på Bernankes orientering til kongressen onsdag.

Ben Bernanke skal orientere Kongressen i USA på onsdag om den amerikanske pengepolitikken. Investorene venter spent på hva han vil si om stimulipakkene markedet mottar i dag.
Publisert:

Wall Street falt tirsdag noe tilbake fra de siste dagers toppnoteringer.

Alle de toneangivende indeksene endte i rødt tirsdag.

  • Dow Jones endte ned 0,21 prosent
  • Nasdaq Composite endte ned 0,25 prosent
  • S&P 500 endte ned 0,37 prosent

Følg Wall Street her: E24 Børs

Dermed var det gårsdagens rekordsetter, S&P 500, som fikk det største tilbakefallet i dag. Det er første gang på åtte dager at S&P 500 ender i minus.

Spent på Bernanke

På onsdag og torsdag vil den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke stille til høring i den amerikanske kongressen om landets pengepolitikk.

Markedet venter spent på Bernankes uttalelser om stimulipakkene sentralbanken nå gir markedet.

Den amerikanske sentralbanken kjøper obligasjoner i markedet for 85 milliarder dollar i måneden.

På pressekonferansen etter rentemøtet 19. juni uttalte Bernanke at den pengepolitiske komiteen ser for seg at kjøpene av verdipapirer kun blir trappet gradvis ned i år, mens den skal opphøre i midten av 2014.

- Medlemmer av kongressen vil være ute etter en forsikring om at en nedtrapping av stimulipakkene ikke sender den amerikanske økonomien i en nedadgående spiral. Bernanke vil understreke at det fortsatt finnes nok av underliggende stimulans i den amerikanske økonomien, sier Kathy Lien, administrerende direktør ved BK Asset Management, til CNN Money.

Sesong for kvartalsresulater

Rett etter børsens stengetid tirsdag presenterte Yahoo sitt resultat for andre kvartal. IT-selskapet kunne rapportere om en fortjeneste på 331,15 millioner dollar, noe som er opp over 100 millioner dollar sammenliknet med samme tid året før. Inntektene falt likevel fra 1,08 milliarder dollar i første kvartal, til 1,07 milliarder dollar i andre kvartal.

Samlet sett var dette noe bedre enn analytikerne forventet, men ikke nok til å imponere markedet. Selskapet er i skrivende stund ned 2,16 prosent i etterhandelen.

Tidligere i dag presenterte blant annet Goldman Sachs og Coca Cola sine kvartalsresultater. Goldman Sachs kunne vise til gode resultater, mens Coca Cola måtte rapportere om et dårligere resulat enn i samme periode i fjor.

Goldman Sachs endte dagen ned 1,67 prosent. Analytikere stilte spørsmålstegn ved hvordan et truende kapitalregelverk ville påvirke banksektoren.

Coca Cola endte i minus 1,88 prosent.

Tesla i minus

Tesla ble en av de store taperne på Wall Street i dag. Selskapet, som mandag ble tatt inn i Nasdaq 100, gikk ned 14,31 prosent etter at Goldman Sachs satt sitt aksjemål på Tesla til 84 dollar, langt under tirsdagens nivå på 109,05 dollar.

Ford ble også en av taperne på den amerikanske børsen, med en nedgang på 3,04 prosent. Nedgangen kommer etter at det i dag ble kjent at det europeiske bilsalget er det dårligste på 17 år. Ford legger i slutten av juli ned sin bilproduksjon i Storbritannia.

Nøkkeltall for amerikanske konsumpriser og industriproduksjon ble presentert tidligere i dag, men disse var omtrent som forventet, og ga ikke markedet den nødvendige vitamininnsprøytningen.

Publisert:
Gå til e24.no