Kos(t)bar investering

Denne teddybjørnen er solgt for nærmere 400 000 kroner!

  • Marthe Skaar
Publisert:

Den ser litt sliten ut der den sitter: Nesen mangler, magen er hullete og den myke pelsen bærer preg av nærmere et århundre med kos.

Men ikke la deg lure: Den lille bjørnen er en gullgruve! Mandag ble den solgt for hele 380 000 kroner på Christie's teddybjørnauksjon i London.

Les også: Teddy til salgs

Gode investering

Totalt gikk 4068 myke små bjørner under hammeren og brakte inn godt over to millioner kroner. Teddybjørnauksjonen som avholdes hvert år før jul er populær blant samlere.

De mest sjeldne teddybjørnene kan være gode investeringsobjekter. Flere av teddybjørnene som gikk under hammeren på mandag gikk høyt over prisvuderingen.

Sjeldne er mye verdt

Blant de beste investeringsobjektene er Steiff-bjørner. En hvit Steiff-bjørn med en prisantydning på mellom 121 000 og 182 000 kroner gikk for hele 305 000 kroner. Prisen ble altså doblet!

Steiff-bjørner er svært sjeldne og kjennetegnes av en søm som går fra øre til øre og en liten knapp i øret. Teddybjørnene går for høyere pris når de er intakte, men selv slitte bjørner som er kost med gjennom et helt liv kan oppnå høye priser når de er sjeldne.

Ny eier til jul

Verdens dyreste teddybjørn ble solgt for 1,34 millioner i desember 1994. Også bjørnen som brakte inn 380 000 kroner er en Steiff-bjørn.

Den lille bjørnen var Mary Vernon Pegge sin livslange venn i 90 år, fra hun ble født i 1903 til hun døde i 1993. Nå er 13 år i ensomhet endelig over og den lille bjørnen har fått en ny eier til jul.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Teddy til salgs

  2. Den lille myke pengemaskinen

  3. Betalt innhold

    Hvorfor vil noen betale 3.500.000 kroner for en flaske vin?

  4. Datamaskin solgt av Steve Jobs kan bli din

  5. Dette er verdens dyreste frimerke