Facebook: Vi trenger hjelp for å lansere Libra

Facebooks kryptosjef David Marcus sa til det amerikanske senatet at kryptovalutaen Libra trenger hjelp fra myndigheter og andre interessenter for å få tjenesten til å rulle.

Foto: Stephen Lam Reuters
  • Audun Flatebakken
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Facebook trenger støtte for å lansere sin kryptovaluta Libra, som er planlagt lansert neste år.

Det skrev Facebook-toppen David Marcus, som tidligere var president for betalingstjenesten PayPal, i et brev til finanskomiteen i USAs senat mandag.

«Vi skjønner at store ideer tar tid, at politikere og andre stiller spørsmål og at vi ikke kan gjøre dette alene», heter det i brevet om lanseringen av kryptovalutaen Libra.

Under spørsmål fra finanskomiteen skal Marcus ha sagt at selskapet trengte myndigheter, sentralbanker og regulatorer involvert for å skikkelig kunne lansere kryptovalutaen Libra.

Les også

Sentralbanksjef Øystein Olsen mener Facebooks kryptovaluta vil bli tryggere enn bitcoin

«Vi ønsker, og trenger, myndigheter, sentralbanker, regulatorer, frivillige organisasjoner og andre interessenter på lag og verdsetter alle tilbakemeldinger vi har mottatt», heter det i Marcus' brev.

Spotify på laget

Da Facebooks kryptovaluta ble annonsert av selskapet i en pressemelding 18. juni, kom det frem at både MasterCard og Visa ville støtte kryptovalutaen.

Andre som også allierte seg med Facebooks lansering var den svenske musikkstrømmetjenesten Spotify, samt samkjøringsselskapet Uber.

Kryptovalutaens vil være baserte på en egen blokkjedeteknologi som også skal hete Libra. Valutaen skal også lagre pengereserver i det såkalte Libra Reserve, for å hindre at verdien blir ustabil.

Fed-sjefen presser prosjektet

Den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell uttalte onsdag at kryptovaluta-prosjektet ikke kan gjennomføres før «de alvorlige bekymringene blir løst», som bidrar til å legge press på det kontroversielle prosjektet, skriver Reuters.

Politikere over hele verden har allerede uttrykt alvorlige bekymringer om kryptovalutaen, men kommentarene fra Fed-sjefen understreker de voksende regulatoriske hindringene for prosjektet.

– Libra reiser mange alvorlige bekymringer med hensyn til personvern, hvitvasking av penger, forbrukervern og finansiell stabilitet, sa Powell til kongressens finansielle komité.

Han understreket også at han støtter finansiell innovasjon så lenge de riktige risikovurderingene er foretatt. Han påpekte også at den massive plattformen Facebook har skiller Libra fra andre kryptovalutaer.

Les også:


Bitcoins Norge: – Kommer ikke til å sitte igjen med noen midler
Finanspolitikere om kryptobørsene: – Behov for reguleringer

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Facebook

Flere artikler

  1. Dyreste bitcoin på 15 måneder

  2. Nytt selskap trekker seg fra Facebooks kryptosatsing

  3. Lanserer kryptovaluta i 2020

  4. Annonsørinnhold

  5. Skepsis i fagmiljøet til Facebooks kryptovaluta

  6. Mener Facebooks kryptovaluta vil bli tryggere enn bitcoin